Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: «Θα συνδράμω μ' όλες μου τις δυνάμεις τα ΑμεΑ και τους φροντιστές τους»

Στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες βρέθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, συνεχίζοντας τις οργανωμένες επισκέψεις του σε τοπικούς φορείς της Ημαθίας, που ασκούν κοινωνική πολιτική. Κατά την επίσκεψη του, ο βουλευτής βρέθηκε με την Πρόεδρο, κ. Μελίνα Δαμιανίδου, και το προσωπικό
της δομής, το οποίο σημειωτέον απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από εθελοντές. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις δραστηριότητες που προσφέρονται στα φιλοξενούμενα άτομα και να εκτιμήσει την υψηλή ποιότητα τους. Στη συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων και του Τάσου Μπαρτζώκα θίχτηκαν ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου, αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον της δομής αλλά και των ίδιων των φιλοξενούμενων παιδιών, όπως επίσης συζητήθηκαν οι δυσκολίες χρηματοδότησης που απειλούν την απρόσκοπτη προσφορά των κοινωνικών υπηρεσιών.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας ενημερώθηκε επίσης και για τις σχεδιαζόμενες δράσεις του ΚΕΜΑΕΔ, οι οποίες έχουν σαν στόχο όχι μόνο την περαιτέρω ένταξη των ΑμεΑ στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στο ζήτημα της αποδοχής τους από την κοινωνία. Ως γνωστόν, το ΚΕΜΑΕΔ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί ποικίλες διοργανώσεις, με πολύ πλούσια θεματική.
Η επίσκεψη του Τάσου Μπαρτζώκα στο ΚΕΜΑΕΔ δεν εντάσσεται στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων. Αντίθετα, ο κύκλος επισκέψεων έχει σα στόχο την ολοκληρωμένη διάγνωση των αδυναμιών της κρατικής κοινωνικής πολιτικής για τα ΑμεΑ και τη θεσμική διαμεσολάβηση του βουλευτή για την αντιμετώπιση τους.
Με αφορμή την επίσκεψη στο «ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας», ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Η επίσκεψη μου στο ΚΕΜΑΕΔ επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι δομές όπως και αυτή, επιτελούν σπουδαίο ρόλο για την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ. Βέβαια, πίσω από αυτές τις δομές βρίσκονται πάντα σπουδαίοι άνθρωποι, καταφέρνοντας να κάνουν τα κενά της Πολιτείας να μοιάζουν μικρότερα από ότι είναι. Στόχος μου είναι να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πολιτεία να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στα ΑμεΑ και να βελτιώσει τη ζωή των φροντιστών της, καλύπτοντας πλέον αυτά τα κενά.»

1 σχόλιο:

  1. Άσε τα θα αυτα μας κατεστρεψαν. Νεος ανθρωπος εισαι αλλαξε τροπαριο. Κανε πρωτα αν μπορεις και μετα μιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ