Quantcast

http://picasion.com/

Ξένες μαθητικές αποστολές υποδέχθηκε το 5ο ΓΕΛ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, από 3 ως 7 Φεβρουαρίου 2020, η φιλοξενία των αποστολών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα την αειφορία του νερού, Trans European Water Sustainability (TEWS). Μαθητές από την
Δανία, την Ιταλία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και την Τουρκία, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την πόλη μας και φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις συνήθειές μας, την κουζίνα μας, τον τρόπο ζωής μας και γενικότερα την ελληνική κουλτούρα!

Με μία θερμή εκδήλωση στο χώρο του σχολείου υποδέχτηκαν τις ξένες αποστολές οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, ο κ. Ασικίδης Μιχάλης, η κ. Καραγιάννη Φράγκα και η κ. Θυμιοπούλου Χριστίνα, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κ. Γκανάς Απόστολος καλωσόρισε εγκάρδια τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Με την παρουσία της τίμησε τη θερμή υποδοχή η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τζίμα Συρμούλα, τονίζοντας τη σημασία της υλοποίησης προγραμμάτων ανταλλαγής Erasmus+.

Το πρόγραμμα ασχολήθηκε με τη ρύπανση και τη μόλυνση του νερού στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται και οι έξι εταίροι, πραγματοποίησε χημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού του δικτύου ύδρευσης της Βέροιας, του Αλιάκμονα και του Τριπόταμου, εξέτασε τη χρήση του νερού στο διηνεκές του χρόνου στις έξι χώρες και παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών με εμπεριστατωμένες εργασίες. Αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον και η ενεργή συμμετοχή και συμβολή όλων των μαθητών τόσο στη διεξαγωγή των ερευνών όσο και στη γενικότερη διεκπεραίωση της συνολικής φιλοξενίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος έλαβαν χώρα επισκέψεις σε μέρη που σχετίζονται με το νερό, όπως τα διυλιστήρια του νερού της ΕΥΑΘ, οι πηγές στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, οι καταρράκτες της Έδεσσας, τα θερμά λουτρά στο Πόζαρ της Αριδαίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης μας, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στα Μετέωρα και στην πόλη των Τρικάλων.

Για άλλη μια φορά έγινε πασιφανές ότι τα προγράμματα Erasmus παρέχουν εξαιρετικής σημασίας οφέλη στα σχολεία που συμμετέχουν παρέχοντας στους ευρωπαίους μαθητές μοναδικές ευκαιρίες να ευαισθητοποιηθούν στα διάφορα θέματα που πραγματεύονται, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας άλλων ευρωπαϊκών σχολείων και να έρθουν σε επαφή με άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..


2 σχόλια:

  1. Τζάμπα έξοδα σε ταξιδάκια αναψυχής και σε βόλτες.
    Χάνονται πολύτιμες μηθητοώρες, από μαθητές και καθηγητές, προς χάριν του πολυπολιτισμού.
    Θα μπορούσε μία επιτροπή από εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς να επισκεφτεί χώρες για να καταγράψει τα θετικά των εκπαιδευτικών συστημάτων και να προτείνει αλλαγές όπου απαιτείται.
    Αυτό που ενδιαφέρει, όμως δεν είναι η ουσία, αλλά το θεαθήναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ