Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι στενοί δεσμοί και οι φίλοι του Βουτσά στη Βέροια - Μιλούν οι άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά

Ρεπορτάζ στο veriotis.gr
Πανελλήνια συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του αγαπητού Έλληνα ηθοποιού, του αξέχαστου, Κώστα Βουτσά. Η πορεία του μέσα στη ζωή του έδωσε αναγνώριση, πάντα μέσα από ένα πρόσωπο προσιτό, συνετό και με υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Ο ίδιος
άφησε το ίχνος της έντονης προσωπικότητάς του και στην Βέροια, όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία παρέα με τον αείμνηστο Γιώργο Βλαχογιάννη, με τον οποίο διατηρούσε αναλλοίωτους τους δεσμούς φιλίας που είχαν αναπτύξει όταν ήταν νέοι. Στενοί ήταν και οι δεσμοί και με τον γνωστό γιατρό της Βέροιας, Τάκη Γεωργίου, με τον οποίο είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις λόγω της γνωριμίας του κ. Γεωργίου με την πρώην σύζυγο του Κώστα Βουτσά, Εύη Καραγιάννη.

Μιλώντας στο veriotis.gr ο κ. Τάκης Γεωργίου θυμάται για τον Κώστα Βουτσά: «Μια χρονιά ήρθε με τον θίασό του στην Βέροια, όπου πάντα με καλούσε να τον παρακολουθήσω από κοντά, να συζητήσουμε, να του δώσω ιατρικές συμβουλές και στη συνέχεια να πάμε σε κάποιο κέντρο διασκέδασης. Έτσι, μία από τις φορές ήταν εποχή καρναβαλιού και με ρώτησε «Τάκη πού πάμε;». Εγώ του πρότεινα ένα μπαλ μασκέ στο σπίτι του ορθοπεδικού, Τάσου Βασιάδη. Εμείς δεν πήγαμε μασκαρεμένοι και όταν χτυπήσαμε το κουδούνι και άνοιξαν την πόρτα με έκπληξη ένα καλεσμένος είπε: «Α, κάποιος ντύθηκε Βουτσάς!» λέει με νοσταλγία ο κ. Γεωργίου...

Τις στιγμές που έζησε με τον Κώστα Βουτσά το 2011 όταν το ΚΕΜΑΕΔ πραγματοποίησε εκδήλωση-αφιέρωμα στον δημοφιλή ηθοποιό, θυμάται η πρόεδρος, Μελίνα Δαμιανίδου:
«Ήρθε για 2 μέρες, μέσα στον Δεκέμβρη. Ένα μήνας δύσκολος με κρύο και για έναν άνθρωπο που ήταν μιας κάποιας ηλικίας. Δεν αρνήθηκε και είπε από την πρώτη στιγμή ότι θα παραβρεθεί στην εκδήλωση. Έτσι και έγινε. Στην παράσταση συμμετείχαν η Μάγδα Πένσου με τον τότε σύζυγό της Δημήτρη Αποστόλου και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαυρόπουλος. Λίγες μέρες μετά, σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή της παρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη, ο Κώστας Βουτσάς είχε μιλήσει για την παράσταση, έδειξε το πρόγραμμα και απέδειξε πως δεν ήρθε και πέρασε από την Βέροια αλλά του άφησε μία όμορφη εμπειρία και εικόνα» λέει η κ. Δαμιανίδου και συνεχίζει: «Μιλούσαμε τακτικά με τον κ. Κώστα στο τηλέφωνο. Ήταν ένας ζεστός άνθρωπος. Είχε μέσα του μια αλήθεια, μία παιδεία και πρόσεχε πάντα πως μιλούσε. Ακόμα και η πλάκα και το χιούμορ του έκρυβε βαθιά παιδεία μέσα του».
Όσοι τον γνώρισαν και εδώ στην Βέροια αναγνωρίζουν έναν άνθρωπο που δεν έβγαλε χρήματα για να τα σπαταλήσει. Αγαπούσε και στήριζε πάντα τις οικογένειες και τα παιδιά του. Ήταν ένας άνθρωπος προσιτός που κουβαλούσε και μοιραζόταν τα δύσκολα χρόνια που έζησε σαν παιδί. Τις αγωνίες μέσα στην φτώχεια και τις στερήσεις, τον αγώνα που έκανε για να γίνει πρωταθλητής και τη σκληρή δουλειά για να γίνει ένας επιτυχημένος και αναγνωρισμένος ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ