Βιωματικό εργαστήριο μαθητών του ΕΠΑΛ στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές του τμήματος ΑΥ2 του 1 ΕΠΑΛ Βέροιας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Αγωγής Υγείας και η επίσκεψη είχε ως στόχο: α) Την ενημέρωση των μαθητών -τριών στην αναγνώριση όλων των μορφών έμφυλης βίας, β) την ευαισθητοποίηση τους για τη διαμόρφωση συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό και γ) την έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση απέναντι στην έμφυλη βία καθώς και στην πρακτική ενεργοποίηση σε φαινόμενα βίας σε οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι με τη μέθοδο του brainstorming (καταιγισμός ιδεών) όπου τα παιδιά με την υποστήριξη της ψυχολόγου του Συμβουλευτικού Κέντρου κλήθηκαν να αναφέρουν μέσω της διαδικασίας του αυθορμητισμού λέξεις που τους έρχονται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη: «ΒΙΑ». Μετέπειτα, χωρίστηκαν σε ομάδες διαλέγοντας μία λέξη κάθε ομάδα και κλήθηκαν να αποτυπώσουν στο χαρτί μια φανταστική ιστορία με τίτλο: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν»...
Τέλος, συνολικά τέσσερις ιστορίες διαβάστηκαν και συζητήθηκαν στην ολομέλεια όπου μέσω της αλληλεπίδρασης ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις από τους μαθητές.
Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ