Quantcast

http://picasion.com/

Καλαϊτζίδης: «Σε ετοιμότητα η Ημαθία - Δεν χρειάζεται πανικός»

Δήλωση για το θετικό κρούσμα Κορωνοϊού που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη έκανε ο Κώστας Καλαϊτζίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση πως ο νομός μας βρίσκεται σε ετοιμότητα και ότι δεν χρειάζεται πανικός. Ζητάει να επικρατήσει ψυχραιμία και όλοι μας να ακολουθήσουμε τις
οδηγίες που δίνει η Πολιτεία. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του: «Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κορωνοϊού τρέχουν και σήμερα, από το πρωί είχα επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Ημαθίας, σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων και εντός της περιοχής μας καθώς και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την κατάσταση που διαμορφώνεται. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες που δίνει η Πολιτεία, με τις οποίες συμμορφωνόμαστε και ως Π.Ε. Ημαθίας. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι από την επικοινωνία που είχα με φορείς και στελέχη, διαπίστωσα ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και προετοιμασία (νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, εκπαίδευση, υπηρεσίες κλπ), έχουμε εμπιστοσύνη στις υγειονομικές δομές και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών της Ημαθίας.

Σε σχέση τώρα με την επικοινωνία που είχα σήμερα με υπηρεσίες, φορείς και στελέχη, θέλω να σας ενημερώσω τα εξής:

Για την προετοιμασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας συζητήσαμε μια ακόμη φορά με τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε σε ετοιμότητα και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να γίνουν όσα πρέπει, σύμφωνα και με τις οδηγίες της κεντρικής διακυβέρνησης, της Περιφέρειας και των αντίστοιχων κρατικών δομών και υπουργείων.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Μήττα, συζητήσαμε θέματα ετοιμότητας, συντονισμού και συνεργασίας με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αντίστοιχων δομών της. Κι από αυτή την άποψη είμαστε έτοιμοι.

Με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα, συζητήσαμε θέματα ετοιμότητας και δράσεων πρόληψης και αντίδρασης των μονάδων υγείας σε Βέροια, Νάουσα και σε κάθε περιοχή της Ημαθίας ενώ διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα της διοίκησης, των νοσοκομειακών γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω.

Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο κάναμε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ετοιμότητα του ιατρικού δυναμικού της Ημαθίας καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ενημέρωση της Ημαθιώτικης κοινωνίας και τα μέτρα πρόληψης. Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η άρτια επιστημονική επάρκεια των γιατρών της Ημαθίας και η ετοιμότητα να παράσχουν όποιο αντίστοιχο έργο τους ζητηθεί. Τους εμπιστευόμαστε πλήρως.

Είχα επίσης επικοινωνία με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου και με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλο. Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ημαθίας για να λειτουργήσει με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και κάθε αρμόδιου φορέα, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργο Μπίκα, κάναμε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εξελίξεις με το θέμα του κορονοϊού, στην οικονομική ζωή της Ημαθίας και συζητήσαμε πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με τη συνεργασία των αρμοδίων τοπικών φορέων, για τις εξαγωγές και τη διακίνηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και γενικά για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, στην αγορά, στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα.

Στο ίδιο πλαίσιο, σήμερα το μεσημέρι, πήγα στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου συζητήσαμε και το θέμα του κορονοϊού, έχοντας ήδη ένα βεβαιωμένο κρούσμα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει σχεδιασμός και ετοιμότητα και από την πλευρά της Περιφέρειας που θα τον ακολουθήσουμε κατά γράμμα καθώς ήδη έχουμε προετοιμαστεί ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Θα το επαναλάβω μια ακόμη φορά.

Οι εξελίξεις με τον Κορωνοϊό είναι φυσικό να μας προκαλούν ανησυχία και μας υποχρεώνουν να προχωρήσουμε σε άμεση προετοιμασία για το ενδεχόμενο να απασχολήσουν και την Ημαθία. Όμως δεν χρειάζεται πανικός, δεν χρειάζονται μεμονωμένες ενέργειες, ούτε κινήσεις εντυπώσεων που ενδέχεται να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Χρειάζεται ψυχραιμία, συνεργασία, ετοιμότητα και κυρίως χρειάζεται πλήρη προσαρμογή με τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις των κεντρικών υπηρεσιών, σε επίπεδο Κράτους και Περιφέρειας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Ημαθίας ότι υπάρχει έλεγχος, προετοιμασία και ετοιμότητα, υπάρχει εμπιστοσύνη και ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών της περιοχής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ