Χρυσοχοΐδης από Εβρο: Τα σύνορά μας είναι απρόσβλητα - Ενισχύονται με στρατό

Το μήνυμα ότι τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Εβρο. Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Βεροιώτης πολιτικός περιόδευσε στον Εβρο στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω
ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία. Σε δηλώσεις του από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδος, όπου έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός μεταναστών-προσφύγων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι μια χώρα ασφαλής.
«Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα γι' αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος».
Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις για να θωρακίσει τα σύνορά της στον Εβρο, προκειμένου να αποφευχθεί κύμα προσφύγων, μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες της Συρίας.
Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη από τον Εβρο

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τον Βόρειο Έβρο και όχι μόνο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον κ. Φλώρο, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής. Πρέπει να σας πω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ στην περιοχή του Έβρου, έχουν κάνει μια πολύ σπουδαία εθνική δουλειά, σε ό,τι αφορά τη θωράκιση των συνόρων και μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, συνεργαζόμενες καθημερινά οι υπηρεσίες, παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, που με τη δράση τους, τη δουλειά τους, καθημερινά καθιστούν τα σύνορά μας ασφαλή.
Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων. Το γεγονός δηλαδή, ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι συσσωρεύονται στα σύνορά μας, εκβιαστικά, να μπούνε μέσα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απάντησή μας είναι ότι η χώρα δέχεται και καλοδέχεται όλους εκείνους που διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα γι' αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.
Θα είμαστε παρόντες, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη φρούρηση των συνόρων μας. Δυνάμεις, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, του Ελληνικού Στρατού, δυνάμεις από την Ελληνική Αστυνομία, απ' όλη την Επικράτεια, ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες εδώ υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη η φύλαξή τους».

3 σχόλια:

  1. Και τώρα χρέη Φιλιππινέζας στους λαθρομετανάστες ποιος θα κάνει Κυρ Χρυσοχοΐδη"μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας το είχα πει, το μεταναστευτικό και το Ελληνοτουρκικό θα πλήξει τον Κούλη, όπως οι συμφωνία των Πρεσπών τον Αλέξη. Και ακόμη δεν τελειώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσα χρόνια από το 2015 ένας από την φυσική ηγεσία πολιτικούς Στράτο εκεί στο πεντάγωνο ένα σχέδιο Β με πχ έναν ακόμα φράχτη πως δεν έφτιαξαν ...λεμε ένα απλό μέτρο προφύλαξη... Αυτά που βλέπουμε στην τν η στο ίντερνετ είναι οι κλασσικές προχειροδουλειες που σε όλους τους τομείς της χώρας που ονομάζουμε Ελλάδα και πατρίδα.... Πιο χύμα χώρα δεν πρέπει να υπάρχει αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ