Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά στην Ημαθία - Έως και διπλάσιες οι τιμές στις μάσκες στα φαρμακεία

Ρεπορτάζ του veriotis.gr
Μεγάλες ελλείψεις σε απλές μάσκες, μάσκες φίλτρου, αντισηπτικά και οινόπνευμα παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στα φαρμακεία της Ημαθίας. Οι εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊου στην Ιταλία και την εμφάνιση του πρώτο κρούσματος στην Θεσσαλονίκη, προκαλεί έντονη

ανησυχία στους πολίτες της Ημαθίας που σπεύδουν να προμηθευτούν πλέον και παυσίπονα ή αντιβηχικά φάρμακα. Σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr με μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Μελίκη διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ γίνεται ένας αγώνας δρόμου με τις προμηθεύτριες εταιρίες για να φτάσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στα φαρμακεία. Παράλληλα οι φαρμακοποιοί ψάχνουν τρόπους εξυπηρέτησης ακόμα και από συναδέλφους τους από άλλες πόλεις.

«Την περασμένη εβδομάδα έψαξα μάσκες ακόμα και από τα Χανιά της Κρήτης, ενώ χθες συνάδελφός μου από την Αθήνα επικοινώνησε μαζί μου για να του στείλω αντισηπτικά» υπογραμμίζει στο veriotis.gr, ο Γιώργος Μουρτζίλας, μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.

«Οι μάσκες εξαφανίστηκαν ήδη από την ημέρα που σημειώθηκε θάνατος λόγω του κορονοϊου στην Ιταλία, ενώ μετά το κρούσμα που εμφανίστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε παυσίπονα και αντιβηχικά» τονίζει η Κατερίνα Οικονομοπούλου, Γραμματέας του Συλλόγου από την Αλέξανδρεια Ημαθίας.

«Παλεύουμε καθημερινά για να προμηθευτούμε μάσκες και σκεφτόμαστε να θέσουμε πλαφόν σε κάθε άτομο, που θα μπορεί να τις αγοράζει ανά δύο ή ανά πέντε, ανάλογα με την περίπτωση και τον αριθμό που θα βρει σε κάθε φαρμακείο» λέει στο veriotis.gr η Καλλιόπη Μολαγιαννίδου, Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου που διατηρεί την επιχείρησή της στην Μελίκη.

Διπλασιάστηκαν οι τιμές στις μάσκες

Η αυξημένη ζήτηση σε σχέση με την χαμηλή προσφορά δημιουργεί ζήτημα στο θέμα των τιμών τόσο στις απλές μάσκες όσο και στις μάσκες φίλτρου. Όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας, οι τιμές από τους προμηθευτές έχουν εκτιναχθεί: στις απλές που από 0,20 λεπτά πωλούνται σήμερα έως και 0,70 ενώ σε άλλες περιπτώσεις φτάνουν το 1 ευρώ 20 λεπτά η μία. Στις σκληρές μάσκες, τις λεγόμενες φίλτρου που παραδοσιακά πωλούνται 3-4 ευρώ η μία, οι τιμές τους έχουν φτάσει έως και τα 7 ευρώ σε κάποια φαρμακεία.

Σπεύδουν για να αγοράσουν παυσίπονα - «Καταβάλλουν μεγάλα ποσά για να έχουν απόθεμα»
Το κλίμα ανησυχίας εντάθηκε μεταξύ των πολιτών της Ημαθίας μετά και την ανακοίνωση του κρούσματος κορονοϊου που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Από χθες αρκετοί ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν τα φαρμακεία της γειτονιάς για να προμηθευτούν παυσίπονα.

«Χθες μία κυρία που είναι νεαρή μητέρα αγόρασε παυσίπονα και αντιβηχικά και πλήρωσε στο ταμείο 85 ευρώ» λέει στο veriotis.gr το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, Γιώργος Μουρτζίλας.

Πάντως οι όποιες προμήθειες κάνουν οι φαρμακοποιοί από τις εταιρίες γίνονται υπό προϋποθέσεις μια και η ζήτηση είναι μαζικότατη. Και οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως ο πανικός που έχει δημιουργηθεί έχει δημιουργήσει μία κατάσταση που δεν έχει επαναληφθεί ξανά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ