Επιστρέφουν εσπευσμένα από την Ιταλία 86 μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Εσπευσμένα και μετά την εντολή του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, επιστρέφουν αυτή την ώρα οι 86 μαθητές και οι 6 συνοδοί καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών. Το σχολείο ήταν μεταξύ των 10 που βρέθηκαν στην γειτονική χώρα αυτές τις
μέρες και πραγματοποιούσε εκδρομή στην Ρώμη. Πέρα από την εντολή του Υπουργείου μετά τα αυξημένα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ιταλία, υπήρξε και απόφαση του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών που συνοδεύει τα παιδιά, ο οποίος αναζητούσε από την Κυριακή τρόπους ασφαλούς επιστροφής.

Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του λυκείου, Κωνσταντία Παλαμούτη, «αυτή την στιγμή όλοι βρίσκονται εν πλω και η πληροφόρηση που έχω μέχρι και την επιβίβαση είναι πως κανένα παιδί δεν είναι αδιάθετο ή έχει παρουσιάσει πυρετό» λέει η κ. Παλαμούτη στο makthes.gr.

Χθες στο σχολείο των Γιαννιτσών γονείς μαθητών ζήτησαν να οργανωθεί η επιστροφή των παιδιών. «Από την πρώτη στιγμή που παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στην Ιταλία επικοινωνήσαμε με το σχολείο και ζητήσαμε να επιστρέψουν τα παιδιά» λέει στο makthes.gr η μητέρα μαθήτριας, Βάσω Πασσαλή.

Η πενθήμερη εκδρομή για το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών ξεκίνησε στις 10 το πρωί του Σαββάτου. Την Κυριακή μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν την Πομπηία ωστόσο μετά την απόφαση του Υπουργείου, αναβλήθηκε οποιαδήποτε άλλη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

«Τα παιδιά ξεναγήθηκαν μόνο στην Πομπηία που είναι ανοιχτός χώρος και όχι κάπου άλλου. Μαζί τους είχαν δύο φαρμακεία και τρεις κούτες μάσκες, στο πλαίσιο της πρόληψης» εξηγεί στο makthes.gr η υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.

«Μιλούσαμε συνεχώς με τα παιδιά τα οποία μας μετέφεραν ένα καθησυχαστικό κλίμα, τουλάχιστον για την Ρώμη. Οι πολίτες δεν φορούσαν μάσκες» υπογραμμίζει στο makthes.gr η μητέρα μαθήτριας Β. Πασσαλή.

Μαθητές και συνοδοί επιβιβάστηκαν σε καράβι από την Ανκόνα στις 6:30 χθες το απόγευμα και αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αργά το μεσημέρι.


Ρεπορτάζ Δέσποινα Βογιατζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ