Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενημέρωση για τον Kορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης στη Βέροια

«Αφιλόξενο» το κλίμα της Βέροιας, πανέτοιμο το Νοσοκομείο αλλά καλύτερα... λιγότερες χειραψίες και φιλιά!
Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την επιδημία του νέου Kορωνοϊού και της ιού της γρίπης, διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020 στη Στέγη,
το Γενικό Νοσοκομείου Ημαθίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Συντονιστής Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος. Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών, Συρμούλα Τζήμα και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης αντίστοιχα, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Τάκης Μαυρογιώργος, ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και κόσμος που θέλησε να ενημερωθεί για την επιδημία του κορωνοϊού.
«Είμαστε πανέτοιμοι»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πλιόγκας, αναφέρθηκε στην έγκαιρη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε εδώ και ένα μήνα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας πως οι Μονάδες της Ημαθίας είναι πανέτοιμες τα αντιμετωπίσουν τα πάντα με επάρκεια σε υλικά και ανθρώπους αλλά και με ψυχραιμία, τηρείται με ευλάβεια και η τελευταία εντολή του Υπουργείου

Όπως αναφέρθηκε, στο Νοσοκομείο της Βέροιας, έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος διαλογής, πριν την είσοδο στα Επείγοντα, με εκπαιδευμένο προσωπικό, ξεχωριστό χώρο αναμονής και εξέτασης και ξεχωριστό θάλαμο νοσηλείας.
Στην ενημέρωσή του ο κ. Κούτρας, ξεκίνησε λέγοντας πως το κλίμα της Βέροιας δεν είναι «φιλόξενο» για την επιβίωση των ιών γενικότερα και συνέχισε με την παρουσίαση γενικών στοιχείων για τον κορωνοϊό, λέγοντας πως είναι 7 είδη, με το τελευταίο που μας απασχολεί να είναι ο CoVID-19. Αναφέρθηκε στη «γέννηση» του νέου κορωνοϊού σε πόλη της Κίνας, στον τρόπο μετάδοσής του, στα συμπτώματα, στο τι ορίζεται ως ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού, ενώ όπως είπε, είναι ένας άγνωστος ακόμα ιός, είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η επιδημία, ενώ δεν υπάρχει ειδική θεραπεία και εμβόλιο.
Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης κατά της διασποράς, όπως οδηγίες προσωπικής υγιεινής και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης, ενώ κάτι που προξένησε... επιφωνήματα έκπληξης στους ακροατές, ήταν ότι το αντισηπτικό δεν ισχύει στην περίπτωση του κορωνοϊού, παρά μόνο στην γρίπη, καθώς και το ότι τη μάσκα τη φοράει ο ασθενής για να μην μεταδώσει τον ιό και όχι ο υγιής, καθώς δεν τον προστατεύει από τον ιό. (Δείτε παρακάτω τις διαφάνειες με τα σημαντικά σημεία της ομιλίας του κ. Κούτρα).

Τέλος, σύστησε την κατανάλωση τροφών με βιταμίνη C, την έκθεση στον ήλιο κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς είναι πηγή βιταμίνης D και οι ηλιακές ακτίνες σκοτώνουν γενικότερα τους ιούς, ενώ σύστησε... λιγότερες χειραψίες και φιλιά σε περίοδο έξαρσης ιώσεων! 

Μέτρα πρόληψης στα σχολεία

Ακολούθησε ένας κύκλος ερωταπαντήσεων, με τους εκπαιδευτικούς να επικεντρώνονται στην περίπτωση ύποπτου κρούσματος στις σχολικές τάξεις και στον τρόπο πρόληψης εξάπλωσης ιών γενικότερα, ενώ απηύθυναν και ερωτήματα σχετικά με τα κρούσματα ψώρας σε σχολεία της βορείου Ελλάδος.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του ιού και πιθανό κρούσμα στα σχολεία της Βέροιας, ειδικά μετά το τριήμερο της Αποκριάς που θα υπάρχουν μετακινήσεις των μαθητών, ενώ έκαναν λόγο για σοβαρή έλλειψη μασκών στα φαρμακεία.

Όπως απαντήθηκε, είναι απαραίτητος ο καλός αερισμός των αιθουσών, οι μαθητές πρέπει στα διαλείμματα να βγαίνουν από την αίθουσα, ενώ ο σχολαστικός καθαρισμός ακόμα και στο ενδιάμεσο του σχολικού ωραρίου, θα χρειαστεί μόνο αν εμφανιστεί κρούσμα του κορωνοϊού. 
Αν ο εκπαιδευτικός δει στο σχολείο ένα περιστατικό με ύποπτα κρούσματα, πυρετό, βήχα κτλ, καλό είναι να του φορέσει αμέσως μια μάσκα και να απομακρύνει τον μαθητή από το σχολείο, ενώ ελλείψει μάσκας, να χρησιμοποιηθεί χαρτομάντηλο.

Ανέφερε μάλιστα, πως άμεσα θα σταλούν οδηγίες στα σχολεία της Ημαθίας, ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια και οι γονείς των μαθητών. 

Δείτε φωτογραφίες και τις διαφάνειες:






















Διαφάνειες για τον κορωνοϊό


















Διαφάνειες για την γρίπη












2 σχόλια:

  1. Να κάθεστε στον ήλιο,
    Να χρησιμοποιείτε χαρτομάντηλο,
    Η βεροια είναι αφιλόξενο μέρος για ιούς...
    Από την άλλη,
    Δείτε εικόνες από Κίνα,
    Με ειδικές στολές,φορεία,κτλ,
    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν έτει 2020, δεν μπορούν να μεταδώσουν μία διάλεξη μέσω τηλεδιασκέψεως και να στείλουν τις διαφάνειες, αλλά πρέπει σώνει και καλά να συγκεντρωθούν όλοι μαζί. Ταυτόχρονα συνιστάται η αποφυγή συνωστισμού, και μαζεύονται τόσος κόσμος σε κλειστό χώρο (χώρια που έβηχαν/φτερνίζονταν οι μισοί). Μόνο εγώ βλέπω το γελοίον του πράγματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ