Quantcast

http://picasion.com/

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου συγκλονίζει τραγουδώντας Ποντιακά τραγούδια

Μια μοναδική εμπειρία έζησε η καταξιωμένη και κατά το ήμισυ Πόντια, τραγουδίστρια από τη Νάουσα Ελένη Τσαλιγοπούλου αλλά και το κοινό που την παρακολούθησε στη «Μονή Λαζαριστών» την περασμένη Πέμπτη στην παράσταση με τον τίτλο «Δέηση Πόντου». Η δημοφιλής τραγουδίστρια
ερμήνευσε Ποντιακά τραγούδια στην συναυλία μαζί με τον Αλέξη Παρχαρίδη, τον Χρήστο Χαλκιά και τους Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Μία εμφάνιση την οποία και χαρακτήρισε ένα «μικρό θαύμα». Στην σελίδα της στο Facebook, η Ελένη Τσαλιγοπούλου σχολίασε και δημοσίευσε βίντεο από τη συναυλία. «Δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσα να είμαι πειστική τραγουδώντας ένα ποντιακό τραγούδι κυριώς λόγω γλώσσας, παρόλο που έχω μισή ποντιακή καταγωγή. Τελικά το dna και η αγάπη μου στον Χρύσανθο και στον Αλέξη Παρχαρίδη δημιούργησε ένα μικρό θαύμα μέσα μου. Ένα ευχαριστώ στον Γιώργο Γεωργιάδη που με ώθησε να πάρω μέρος στην παράσταση "Δέηση στον Πόντο" και ένα ακόμα ευχαριστώ στον Γιώργο Ατματσίδη που μου έμαθε να αρθρώνω αυτή την υπέροχη γλώσσα».

Στην Ελένη Τσαλιγοπούλου απάντησε ο Αλέξης Παρχαρίδης, ευχαριστώντας την για την παρουσία της, με το σχόλιο: Γλυκιά μου Ελένη, μας αιφνιδίασες όλους ευχάριστα συνάμα όμως πιστοποίησες για μία ακόμα φορά ότι διαθέτεις μία τεράστιας αξίας και δυναμικής φωνή, η οποία σε συνδυασμό με την ευαισθησία της ψυχής σου μπορεί να αποδώσει μία τεράστια γκάμα τραγουδιών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη δικαίως κατατάσσεσαι στις μεγάλες γυναικείες φωνές που έβγαλε αυτός ο τόπος και είναι υπερηφάνεια μεγάλη της ράτσας μας να ξέρει ότι κομμάτι του DNA σου είναι και ποντιακό. Και εις άλλα με υγεία. Είμαι βέβαιος πως αυτό το πανέμορφο τάλαντο σου έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στην μουσική του τόπου μας και όχι μόνο. Σε ευχαριστώ κι εγώ για τα τιμητικά σου λόγια αλλά και για τα θαύματα που τόσα χρόνια έχεις δημιουργήσεις και συ μέσα μου με τη φωνή και τα τραγούδια σου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ