Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκληματική οργάνωση είχε ορμητήριο τη Βέροια

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας από 21 έως 67 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα
της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Οι δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν μεταξύ τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2018 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν κλοπές κάθε είδους (από σπίτια, επιχειρήσεις, αγροκτήματα, αποθήκες), σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αρχηγικό μέλος ήταν ένας 67χρονος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους κατά περίπτωση (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης – διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», προπομποί).

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι μετέβαιναν από περιοχή της Βέροιας στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπρατταν τις κλοπές και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός, διευκόλυναν τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Επίσης, για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες είτε με τα στοιχεία τους, είτε με στοιχεία συγγενικών τους προσώπων, είτε με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών («αχυράνθρωπων»).

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν έντεκα κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες. Αναλυτικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 5 Οκτωβρίου 2018 διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες στην Ανατολή και στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, δέκα χρυσές λίρες και φορητό υπολογιστή. 

Κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 20 Φεβρουαρίου 2019 έκλεψαν κυνηγετικό όπλο και 25 οικόσιτα ζώα από αποθήκη και αγρόκτημα στην Καλαμπάκα Τρικάλων, από 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2019 40 οικόσιτα ζώα από δύο αγροκτήματα στην Καμπή και στην Γραμμενίτσα Άρτας, από 21 έως 22 Μαρτίου 2019 354 οικόσιτα ζώα από δύο πτηνοτροφικές μονάδες και από αγρόκτημα σε περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, από 24 έως 25 Μαρτίου 2019 40 οικόσιτα ζώα και εργαλεία από αποθήκη στην Ανέζα Άρτας, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 24 Μαΐου 2019 αφαίρεσαν από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων 4.500 μέτρα καλωδίων χαλκού, αξίας 200.000 ευρώ.

6 σχόλια:

  1. Ο νόμος δεν μπορεί να επιβληθεί όταν δεν μπορεί να τιμωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι. Δεν ειναι γύφτοι ρε ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ οι γύφτοι είναι άγιοι ε? Ουστ με ρήμαξαν παλιορατσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειρωνικά το εγραψα 7;52. Ειμαι ο 5;36

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι οι γυφτοι...
    Αύριο ελεύθεροι θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεξικανοι επενδυτές ντόπιοι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ