Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε... τίτλους

«Αντάρτικο» στη Βεργίνα, ράβε - ξήλωνε - κούμπωνε τον κάθετο άξονα και τελικά... «απόσχιση» Λαζοχωρίου - Ταγαροχωρίου
Η 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2020 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, στο
Δημαρχείο της Βέροιας. Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος και έπειτα οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν στην προ ημερησίας διάταξη και να μεταφέρουν στο Σώμα διάφορα θέματα με... ελεύθερη θεματολογία. Η «απόσχιση» της Βεργίνας και η παραχώρηση του Σαράφογλου ήταν τα δύο θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τη συζήτηση, η οποία αν και με αρκετές «τσουχτριές» κύλησε... πολιτισμένα.
  • Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Αναφερόμενος στην επιθυμία μερίδας κατοίκων της Βεργίνας, αυτή να αποτελέσει ξανά ξεχωριστό δήμο για λόγους ανάπτυξης του χωριού, είπε εν ολίγοις πως η Βεργίνα αν ήταν μόνη της θα έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα, ενώ η πόλη της Βέροιας είναι αυτή που σηκώνει το βάρος των δημοτικών τελών προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων. «Να είμαστε προσεκτικοί, η Βεργίνα έχει μεγάλη ιστορία και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ατυχές κάποιοι να σπείρουν αισθήματα στους κατοίκους και να κατευθύνουν σε άκαιρες λύσεις που δε θα βοηθήσουν κανέναν», είπε κλείνοντας και απευθυνόμενος προς τους... αντάρτες!
  • «Γιατί, έχετε την εντύπωση ότι τώρα δίνετε περισσότερα;» απάντησε ο Γιώργος Γουλτίδης σχετικά με τα χρήματα που θα έπαιρνε η Βεργίνα χωρίς τις «πλάτες» του δήμου Βέροιας.
  • Στη... γρήγορη αγανάκτηση κατοίκων της Βεργίνας που κάποιοι όπως είπε είναι και ψηφοφόροι ή υποψήφιοι της παράταξης του Δημάρχου, αναφέρθηκε ο Παύλος Παυλίδης, λέγοντας παράλληλα πως, «πάνω στο θυμό και την αγανάκτηση λέγονται πολλά, όπως το "καλύτερα ήμασταν πριν"». Θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την επιθυμία... απόσχισης.
  • «Η επαναφορά της Βεργίνας σε δήμο, εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες ορισμένων», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου.
  • Το θέμα των εγκαταλελειμμένων κατοικιών που είναι διάσπαρτες στη Βέροια, αναφέρθηκε η Γεωργία Μπατσαρά, λέγοντας πως είναι επικίνδυνες αλλά και εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας.
  • Σκάνδαλο χαρακτήρισε το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως κανείς δεν έθιξε το θέμα στον Υπουργό κατά την επίσκεψή του, τη στιγμή που κινδυνεύουν, η τευτλοπαραγωγή και οι εργαζόμενοι. «Θα πρέπει το ΔΣ να πάρει θέση και να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση του σκανδάλου που θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία», ανέφερε.
  • Τη δημοσιοποίηση της λίστας με όλα τα ακίνητα του δήμου Βέροιας που έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και την απένταξή τους, ζήτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος, κατακρίνοντας τη διοίκηση του δήμου και τις άλλες παρατάξεις που περιμένουν παθητικά το ξεπούλημα ή ασχολούνται μόνο με τα παλιά δικαστήρια και προτείνουν ανταλλαγές. Έθιξε επίσης την αδυναμία του Ακτινολογικού του ΚΥ Βέροιας να εξυπηρετήσει τους πολίτες, ζητώντας επαρκή και μόνιμη στελέχωση όλων των τμημάτων.
  • Πού θα κουμπώσει τελικά ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, διερωτήθη ο Κώστας Παλουκίδης.
  • Και απάντησε ο τέως αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης πως, ο δήμος Βέροιας ήθελε να κουμπώσει στον κόμβο Κουλούρας, ενώ η Νάουσα άσκησε βέτο να κουμπώσει στον κόμβο Βέροιας. Επικρατέστερη πρόταση; Η Μεση-βέζικη λύση. Κάπου ανάμεσα στον κόμβο Κουλούρας και κόμβο Βέροιας, στο ύψος της Μεσης, αλλά με τον κίνδυνο να κλείσει ο πρώτος (κόμβος Κουλούρας).
  • Και τελικά... εκεί που συζητούσαμε για την απόσχιση της Βεργίνας, έσκασε η «απόσχιση» Ταγαροχωρίου ή Λαζοχωρίου. Πρόταση που έκανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, να μετατραπούν σε δημοτικές κοινότητες με όλα τα οφέλη. Κάτι που όχι μόνο βρήκε σύμφωνο πολιτικά τον Δήμαρχο αλλά είπε πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, τα πρώτα οφέλη να έρθουν μέσω... των λογαριασμών του νερού.
  • Προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεατράκι της Καλλιθέας έθιξε ο Γιάννης Τσανακτσίδης, αναφορικά με την οροφή της αποθήκης και την έλλειψη τουαλετών. «Πρώτα ο Θεός, στο φετινό πανηγύρι θα έχουμε και τουαλέτες και λίφτινγκ στις κερκίδες», απάντησε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης.
  • Στο θέμα της παραχώρησης του Αρχοντικού Σαράφολγου, αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης -και ως προσωπικά θιγόμενος από την επιστολή Καμπούρη (δείτε εδώ σχετικά)- κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. «Άλλο θέση και άποψη και άλλο εξύβριση. Στη θέση αυτή απαντάμε πολιτικά. Όλοι κρίνουμε και όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες», συμπληρώνοντας σχετικά με το θέμα στατικότητας του κτιρίου, πως αφού περάσει η παραχώρηση από το ΔΣ θα ελεγχθεί η στατικότητα και θα παραχωρηθεί με ασφάλεια.
  • Τι αποκάλυψε η δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών που ξεκίνησε στους δήμους; Πως στο δήμο Βέροιας υπήρξε ξεχασιάρης δημότης, που... ξέχασε να δηλώσει ολόκληρο κτίριο! «Πέσαμε πάνω σε κύριο που  δεν πληρώνει τέλη καθαριότητας. Το Ε9 θα μας βοηθήσει», αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.































    2 σχόλια:

    1. πείτε μου έναν,
      έναν ρε παιδιά, έναν απ'ολους αυτούς
      που έχει γυρίσει αν οχι ολες
      έστω και 3 γειτονίες της πόλης για να γνωρίζει δια αυτοψίας τα προ βλήματα της? αλλα οκνηροί πολίτες, οκνηροί πολίτικοι.
      συμβούλια κον κασε απο την ζαναε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Το χειρότερο δημοτικό συμβούλιο στην ιστορία του δήμου Βέροιας. Μόνο δύο πρόσωπα ξεχωρίζουν για την σοβαρότητα των θεμάτων που φέρνουν και τον τεκμηριωμένο λόγο που έχουν όταν συζητάνε. Παπαδόπουλος Βασίλης και Γουλτίδης Γιώργος. Όλοι οι άλλοι είναι για κλάματα. Ειδικά η παράταξη της Μπατσαρα της θείας Γιουλας είναι όλη για τα μπάζα.. τραγωδία

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ