Quantcast

http://picasion.com/

Τέλος οι εκδρομές στην Ιταλία - Με τις βαλίτσες στο χέρι έμεινε σχολείο της Ημαθίας

Τι θα γίνει με τις εκδρομές Μαρτίου και Μαΐου;
Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα. Σχετική οδηγία για αναστολή εκδρομών εντός και εκτός της χώρας έχει
εκδώσει και το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας, την ίδια στιγμή που η χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Το πρωί της Δευτέρας έφτασε και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας η σχετική εγκύκλιος, που ενημερώνει για την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο, έπειτα από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη στιγμή, ήδη 10 σχολεία της χώρας βρίσκονται στην Ιταλία και γίνονται ενέργειες για την άμεση επιστροφή τους. Σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κανένα σχολείο από την Ημαθία δεν βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εκδρομή στην Ιταλία, ενώ όπως ενημερωθήκαμε, ακυρώθηκε η αναχώρηση σχολείου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με προορισμό πόλη της γειτονικής χώρας. Η εκδρομή που ακυρώθηκε, θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών (Erasmus).

Επιπλέον, δύο σχολεία που είχαν προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία για τον Μάρτιο, δεν θα ακυρώσουν, απλά θα γίνει αλλαγή προορισμού. Τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει εκδρομή στην Ιταλία στις αρχές Μαΐου, πιθανότατα να ακολουθήσουν αυτή την επιλογή, της αλλαγής προορισμού, ακόμα και αν υπάρξει άρση της σχετικής απόφασης.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

«Αναστολή των εκδρομών - μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στην Ιταλία»

Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του Κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ