Quantcast

http://picasion.com/

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου για την σύσκεψη με τον Βορίδη

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Θεωρώντας πολύ σημαντική την καλλιέργεια του ροδάκινου για την περιοχή, τους ανθρώπους, αλλά και την τοπική και εθνική οικονομία, από τον Νοέμβριο του 2019 ζητήσαμε να συγκληθεί ανοιχτή σύσκεψη όλων των φορέων (Νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση, Ινστιτούτο, Κοινοπραξίες, ΕΚΕ, Επιμελητήριο, Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμοί, Αγροτικοί Σύλλογοι) στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Βέροια με την παρουσία και του ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη. Το πλαίσιο που θέσαμε για συζήτηση αφορά: 
  • Την στήριξη του προιόντος και του παραγωγού.
  • Τις αποζημιώσεις μας από τις επιπτώσεις του εμπάργκο.
  • Τις άμεσες αποζημιώσεις μας από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2019.
  • Τον σχεδιασμό της παραγωγής και τις κατευθύνσεις (αγορές) που θα πρέπει να πάρει το προιόν.
  • Την αναδιάρθρωση της πλεονάζουσας παραγωγής.
  • Το κόστος παραγωγής.
  • Το εργατικό ζήτημα (εργάτες γής).
Και μια σειρά από ζητήματα που τίθενται κάτω από το πρίσμα της νέας ΚΑΠ όπως το ζήτημα των τιμών επιβίωσης του παραγωγού, που πλέον είναι πανευρωπαικό αίτημα κλπ.
Δυστυχώς δύο φορές που επιχειρήθηκε η σύσκεψη αυτή, η πρώτη ματαιώθηκε, και η δεύτερη διακόπηκε, για τους γνωστούς λόγους. Ελπίζουμε η τρίτη να 'ναι και η «φαρμακερή».

6 σχόλια:

  1. ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    ΑΠΟ ΤΑ 7-8 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΛΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΙΛΟΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ( ΟΣΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ) ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ(;;) ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ:
    "Εάλω η Πόλις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλοι αγρότες, έχω τη γνώμη ότι η Αγροτική παραγωγή και κατ επέκταση εσείς οι αγρότες βρίσκεστε σε κομβικό σταυροδρόμι. Η συμμετοχή μας στην ΕΕ και η παγκόσμια παραγωγική διαδικασία και εμπόριο σας δεσμεύει σε πολλά θέματα που δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε με ευκολία ούτε εσείς ούτε η όποια κυβέρνηση. Το επάγγελμα-επιχείρηση του αγρότη πλήττεται όπως τόσα άλλα από τη βίαιη προσαρμογή στην παγκόσμια αγορά. (επιμένω στον όρο "επάγγελμά-επιχείρηση του αγρότη" διότι όσο δεν βλέπετε τους εαυτού σας ως επιχειρηματία δεν θα σας δίνει σημασία κανείς, σε όλο τον κόσμο, καταλάβετε ότι όλοι θέλουν να συναναστρέφονται μόνο με επιχειρηματίες και όχι με ερασιτέχνες αγρότες). Κατόπιν θα πρέπει να βρείτε τρόπους να ισχηροποιηθείτε πάλι ως επιχειρηματίες (πχ με κάποιο ειδικό επιμελητήριο αγροτών, όπως άλλοι επιχειρηματίες και επιμελητήρια). Τώρα κάποιοι θα πείτε τι επιχειρηματίες με 10-20-30-40 στρέμματα ; Σωστά αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο (συνεταιρισμούς αγοραπωλησίες κλπ) να γίνετε επιχειρηματίες με πολλά στρέμματα. Ο κόσμος που "κτίσαμε" είναι από αυτή τη στιγμή και μετά μόνο για ισχυρούς επιχειρηματίες. Ή γίνεστε ισχυροί επιχειρηματίες ή χάνεστε. Δυστυχώς.
    Και κάτι ακόμη σε σχέση με τις παραγωγές σας. η Κίνα, όλη η Ασία αλλά και η Αμερική έρχονται και στον αγροτικό τομέα και θα μας "πνίξουν" με τα φθηνά και κακής ποιότητας προϊόντα τους.
    Το μόνο είδος παραγωγής που θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε με κάποια σχετική εξασφάλιση αγορών και τιμών για αρκετά χρόνια στο μέλλον είναι μόνο η οργανωμένη ποιοτική και μαζική βιολογική γεωργία. Μόνο αν με κάποιο τρόπο (υπάρχουν τρόποι, δεν είναι της παρούσης, φτάνει να υπάρχει πρόγραμμα και θέληση) όλος ο Νομός μας γίνει βιολογικός παράδεισος ταΐζοντας τους Ευρωπαίους, Ρώσους, Αμερικάνους και Άραβες υψηλού εισοδήματος για χρόνια. Τον απλό λαουτζίκο που ταΐζετε μέχρι τώρα τον ταΐζουν και θα τον ταΐζουν φθηνά οι παραπάνω. Τα οφέλη από τη βιολογική μεταστροφή θα είναι μακροπρόθεσμα και για όλο τον παραγωγικό ιστό του Νομού μας όπως κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμό κλπ.
    Φανταστείτε και κάντε όνειρο τον πιο "ΠΡΑΣΣΙΝΟ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗ΅" να τον έχουμε εμείς εδώ.......
    Ακούει κανείς ;
    Υπάρχει κάποιος να τραβήξει μπροστά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα παραπανω σχολια ειναι αξια προβληματισμου για ολους μας αγαπητε ΤΑΣΟ και υπολοιποι φιλοι αγροτες.
    μην τρωτε τα αλλα παραμυθια που ακουμε απο τους ομιλητες (καλοθελητες του συστηματος)που τρεχουν στις συζητησεις που καθε τοσο διοργανώνονται.
    και δεν εννοώ τον ΤΑΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο Υπουργός είχε κάτι καλό και χρήσιμο να πει για τα αγροτικά θέματα, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει ακόμη και αν έμπαιναν στην αίθουσα οι ΠΑΟΚΤΣΙΔΕΣ. Θα έκανε τις εξαγγελίες που ήθελε και μετά θα φιλούσε τους ΠΑΟΚΤΣΙΔΕΣ και θα έφευγε. Άρα δεν είχε τίποτα καλό να πει, τον βόλεψε η όλη κατάσταση και την έκανε.....
    (η παραπάνω φιλόδοξη πρόταση του Ανώνυμου 9:26, έχει ενδιαφέρον, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν σκεφτούμε ότι μέχρι και "του σπανού τα γένια" σήμερα γίνονται.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τσιφτεσ παλι καλλα πυ εινε και οτασοσ γιατι χαμενο τοεχουμε μραβο τασο τραβα μπροσ και μη κανεισ πισο ολι η αγροτεσ διστιχοσ κοιμομαστε οταν λει ο τασοσ ολι στο ελγα να παμε δεν χορτενουμε μπιριμπα καλα μασ γινετε καποτε ηταν ο χαλκιδησ μιχ και τορα ο τασοσ χαλκ μραβο τασο

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ