Quantcast

http://picasion.com/

Αγρότες Βέροιας: «Δε δεχόμαστε περικοπές και αποζημίωση με δόσεις»

Την αντίδρασή του στην είδηση για τη μείωση των αποζημιώσεων έπειτα από απόφαση του ΕΛΓΑ, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Με μεγάλη μας έκπληξη και θυμό διαβάσαμε στην χθεσινή δημοσίευση του «AγρoTυπου» από τον έγκριτο δημοσιογράφο Σταύρο Παϊσιάδη την παρακάτω είδηση: «Μειώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΕΛΓΑ η πρώτη δόση των αποζημιώσεων, η οποία από το 70% που ήταν φτάνει τώρα στo 65%. Αυτό επιβεβαίωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Επίσης ο κ. Γιαννακάκης ξεκαθάρισε στον ΑγροΤύπο ότι δεν εκπροσωπεί τους αγρότες (όπως εκ παραδρομής ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος) αλλά το ΥπΑΑΤ. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εκπρόσωπος των αγροτών στη διοίκηση του ΕΛΓΑ ελπίζουμε μετά την κατάθεση την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς και τον αγροτικό συνδικαλισμό να αλλάξει η σύνθεση και να υπάρξει εκπροσώπηση των αγροτών, οι οποίοι σηκώνουν και όλο το βάρος της χρηματοδότησης του Οργανισμού με την πληρωμή εισφορών».

Σαν Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας δεν αποδεχόμαστε περικοπές και αποζημίωση σε δόσεις.

Διεκδικούμε και απαιτούμε το 100% των αποζημιώσεων άμεσα και χωρίς καμμία καθυστέρηση. Όπως ακριβώς και ο ΕΛΓΑ απαιτεί το σύνολο των ασφαλίστρων εφ άπαξ από τους ασφαλισμένους αγρότες».

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ.Γ.Β.
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Χαλκίδης

2 σχόλια:

  1. ΤΑΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ... ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, υπάρχει ένας οργανισμός, ο οποίος χρηματοδοτείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους αγρότες και ο οποίος έχει υπαλλήλους, διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρο, οι οποίοι επίσης πληρώνονται από τις εισφορές των μελών (δηλαδή αγροτών), αλλά στον οποίο οι χρηματοδότες δεν έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα ούτε καν εκπρόσωπο!

    Επειδή κι εγώ αγρότης είμαι, αλλά πάντα μου άρεσαν τα μαστορέματα, βρίσκω καλή την ιδέα ενασχόλησης με το ΤΣΜΕΔΕ. Κάποιος άλλος συνάδελφος, γιατί όχι με το ταμείο νομικών και ένας τρίτος με τον ιατρικό σύλλογο. Έτσι ώστε να υπάρχει δημιουργικός αχταρμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ