Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια τίμησε τον Άγιο Αντώνιο

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 η μνήμη του Οσίου Αντωνίου, Πολιούχου της Βέροιας. Το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτειακών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου αλλά και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και τον προαύλιο χώρο.
Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Προδρομιτίσσης» από το Άγιον Όρος και των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αντωνίου στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, στην οδό Κεντρικής, στον πεζόδρομο, στην οδό Μητροπόλεως, στην οδό Βενιζέλου και από εκεί επέστρεψαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου όπου και τέθηκαν σε προσκύνημα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr και το βίντεο του Θεολόγου Μαρμάγγελου:















































































































































1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ