Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τρενάκι και χωριό τέλος! Επιστροφή στην καθημερινότητα...

Ωραίες οι γιορτές, οι διακοπές, οι βόλτες, τα στολισμένα σπίτια, το φαγητό χωρίς -πολλές- ενοχές. Από σήμερα οι περισσότεροι «παλεύουν» να επιστρέψουν στην καθημερινότητα. Η ημέρα του Αϊ-Γιαννιού μπορεί να είναι ημέρα γιορτινή, με τη μισή Βέροια να γιορτάζει, να έχει πολλά τηλέφωνα, ίσως και επισκέψεις, σηματοδοτεί όμως και το τέλος της ξεγνοιασιάς των εορτών. Καθώς από την επομένη... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα θρανία και στις δραστηριότητες, οι εκπαιδευτικοί τις έδρες, οι φοιτητές στα βιβλία για την εξεταστική, κάποιοι υπάλληλοι στα γραφεία, τα δέντρα, τα λαμπάκια και τα στολίδια στα κουτιά τους. Του Αϊ-Γιαννιού βλέπεις, είναι η μέρα που συνήθως οι περισσότεροι ξεστολίζουν τα σπίτια τους, εκτός από αυτά που έχουν Γιάννη και θα δεχθούν κόσμο. Μαζί με τα σπίτια μας, άρχισε να ξεστολίζεται και η Βέροια. Αρχής γενομένης από το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δημαρχείου και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου, που το είχαμε συνηθίσει, είτε σταθμευμένο μπροστά στο Δημαρχείο, είτε να κόβει βόλτες στο εμπορικό κέντρο.
Το μόνο που έμεινε να θυμίζει Χριστούγεννα είναι ένα δέντρο δίπλα από το Δημαρχείο, που περιμένει τον γερανό να το απομακρύνει. Τις επόμενες ημέρες θα βγει και το καλαθοφόρο όχημα του δήμου για την «αποκαθήλωση» του αμφιλεγόμενου στολισμού στην αγορά και την υπόλοιπη Βέροια.

5 σχόλια:

  1. Πισω στην αληθεινη ζωη, στη σκληρη και δυσκολη πργματικοτητα. Μακρυα απο την επιπλαστη ευμαρια των γιορτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία πόλη που στόλισε και πρώτη που ξεστόλισε. Αν το κάνετε με το ζόρι καλύτερα να μην στολίζετε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμαν ρε παιδια με το στολισμα της πολης! τι ειναι ο δημος δηλαδη;;; πρεπει να κανει το κεφι του καθε δημοτη στον απολυτο βαθμο;;;ποιος θα τα πληρωσει ολα αυτα;;; ο κατοικος των χωριων του δημου;;; ή ολοι οι αλλοι που δεν "τρελαινόμαστε" και τοσο για πολλα λαμπακια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση στη δίνει ο δήμος Αθηναίων. Με εταιρίες να αναλαμβάνουν δωρεάν το στόλισμα διαφορετικών δρόμων και πλατειών με αντάλλαγμα free sponsoring.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ