Quantcast

http://picasion.com/

Σαρωτικοί έλεγχοι για τσιγάρο στην Ημαθία - Δείτε πόσα πρόστιμα έπεσαν

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο Αντικαπνιστικός νόμος σε Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Μελίκη, αλλά και λοιπά χωριά της Ημαθίας. Εδώ και μερικούς μήνες κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταβαίνουν αιφνιδίως σε καταστήματα υγεονομικού ενδιαφέροντος και πραγματοποιούν ελέγχους για
το τσιγάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το διάστημα 30 Νοεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 237 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις. Ενδεικτικά, οι περιοχές που δέχθηκαν τα αυστηρά πρόστιμα ήταν η Βέροια, η Μελίκη, το Μακροχώρι, η Αγία Μαρίνα, η Πατρίδα και ο Παλαιός Πρόδρομος. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι πολύ αυστηρά και οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ αν δεν συμμορφωθούν. Στόχος για το επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας είναι οι έλεγχοι να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και να μπει ένα οριστικό τέλος στην χρήση τσιγάρου σε καφενεία, καφετέριες και μπαρ.

33 σχόλια:

  1. Όσα καταστήματα εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο πηγαίνουν για λουκέτο. Σιγά μη πάνε εκεί καπνιστές για να βγουν έξω να καπνίσουν με 0 βαθμούς δίπλα σε μια γκαζόλαμπα. Πηγαίνουν μόνο σε όσα μαγαζιά έχουν τον "τρόπο" και τους επιτρέπουν εντός. Τελευταία πολλοί συμπολίτες μας πηγαίνουν και σε μεγάλους ιδιωτικούς χώρους που έναντι μικρού χρηματικού ποσού πίνουν και καπνίζουν ελεύθερα. Εμφανίζονται σαν ιδιωτικά πάρτι, αλλά στην ουσία λειτουργούν ως καταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα κανουν και πανε σε τετοιους χωρους ή και αλλου. ας πανε και στα γκαραζ ή στις πυλωτές των οικοδομων, επιτρεπεται.
      Να μην καπνιζουν εκει που δεν πρεπει και δουλευουν τα παιδια μας ως σερβιτόροι.

      Διαγραφή
    2. οταν με τροπο και αυτοι που κανουν μαγκιες θα φανε τα προστιματα και θα στρωσουν ολοι να δω που θα καπνιζουν..Ολα τα κρατη στην ευρωπαικη ενωση εχουν σταματησει το καπνισμα εδω και 10 χρονια και εδω καθομαστε και λεμε θα κλεισουν τα μαγαζια και θα βαλουν λουκετο..Βρεε τι ναρκωτικα παιρνετε?!!

      Διαγραφή
  2. πυρ κατά βούληση! επιτέλους!
    το κάπνισμα επιτρέπεται παντού, ότι ώρα θέλει και όσο θέλει ο καθένας σε ανοιχτούς χώρους ή στο σπίτι τους.
    τι δεν καταλαβαίνουν ( ακόμα) κάποιοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους αναπνέουμε ελεύθερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή εσείς έχετε την εντύπωση οτι αυτούς που γράψανε δεν εφάρμοζαν το νόμο....η μήπως οι άγραφοι τον εφαρμόζουν?? ...επιλεκτικά είναι πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ρε γραψανε αυοιυς που τον εφαρμοζαν και αφηνουν αυτους που δεν τον εφαρμοζουν....ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΩΡΕΕΕΕ

      Διαγραφή
  5. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εγώ σε 2 μήνες θα κλείσω το μαγαζί μου και θα απολύσω τα άτομα που απασχολώ. Τουλάχιστον 70% κάτω ο τζίρος. Ούτε τα νοίκια πλέον δεν βγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΕΤΕΣ ΣΟΥ;;; ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕ Ή ΤΟ ΠΟΤΟ Ή ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ;;;; ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΙ;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;;; ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;;;
      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ

      Διαγραφή
    2. Να το κλείσεις, τι το καλύτερο .

      Διαγραφή
  6. ΣΤΟ ΑΦΤΙΆ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ...ΔΥΜΑΜΗ!!! ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το καπνισμα σε κλειστους δημοσιους χωρους ποτε δεν ηταν ουτε ηθικο ουτε κοινωνικα σωστο. κακως καπνιζαν οσοι καπνιζαν. ειδικα σε εργασιακους χωρους γραφειου ηταν φοβερα ανυποφορο και αντικοινωνικό αλλα δυστυχως οι θεριακλήδες - καπνιστές αδιαφορουσαν και αγριευαν μαλιστα εαν καποιος υπαλληλος ανοιγε την πορτα να μπει φρεσκος αερας γιατι τοτε αυτοι κρυωναν και φυσικα ειχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ζεστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στον διοικητή κ στο τμήμα Βέροιας που εφαρμόζει τον νόμο, επιτέλους πολιτισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο κυλικειο του νοσοκομεου (το οποιο εχει περιφραχτει με ναυλον) καπνιζουν κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και μεσα στο νσοκομειο σε πολλα τμηματα μυριζει καπνιλα. Ε , βεβαια, ποιος θα εμποδιζε τους γιατρους απο το να κανουν οτι θελουν? εκμεταλεβοντε την αναγκη που τους εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού δεν σέβονται οι καπνιστές και δεν έχουν φιλότιμο για τα αυτονόητα, να πέφτουν πρόστιμα προς συμμόρφωση!!!! Πλέον οι περισσότεροι ΔΕΝ καπνίζουν, αφήστε την καραμέλα ότι φταίει ο νόμος που έπεσε ο τζίρος σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέρασα μια βόλτα από τις καφετέριες πριν λίγο ψυχή δεν υπάρχει.Σιγά μη βγει ο άλλος να καπνίσει μέσα στο κρύο. Να σας πληρώσουν τη χασούρα οι χουβαρντάδες αντικαπνιστές που είναι η μειοψηφία των πελατών και ο Κούλης που ψηφίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλυσε η Έλλάδα όλα της τα προβλήματα ο αντικαπνιστικος νόμος μας μάρανε!!! Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτό είναι για να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις. Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί που δεν καπνίζουν (και πολύ καλά κάνουν) πρέπει να κάθονται έξω από τα μαγαζιά για να αναπνέουν καθαρό οξυγόνο. Αν είναι να ζουν υγιεινά αυτό είναι το σωστό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν μπορεσαμε να λυσομε χιλιαδες προβληματα σε αυτη τη χωρα ..ειμαστε αξιοι της μοιρας μας Αυτο ειναι το προβλημα τωρα Δημοκρατια εχομε ας κανει καλα ο νομοθετης και να πει Μαγαζια καπνηστων και μαγαζια μη καπνηστων ποσο ευκολο ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είναι δημοκρατικό αυτό που λες όμως δεν είναι και σωστό. Διότι το κάπνισμα είναι κάτι βλαβερό που πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο για να προστατευτεί η υγεία όλων. Καλό είναι το κράτος να το απαγορεύσει τελείως

      Διαγραφή
    2. δεν υπαρχει λογικη στο δηθεν ερωτημα " καλα λυσαμε ολα τα αλλα προβληματα;;;". και επισης στα καταστηματα καπνιστων (που παλι δεν μπορει να γινουν) οι εργαζομενοι τι θα κανουν;;;;

      Διαγραφή
  16. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Βέροιας για την Τιτάνια προσπάθεια που επιχειρεί προκειμένου να κόψει αυτη τη βλαβερή συνήθεια. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα πικροχολα σχόλια των καπνιστών και των καταστηματαρχών, τους μεν σέρνει το πάθος τους δε η ροπή προς ανομία. Στο τέλος θα επικρατήσει ο νόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γνωρίζετε ότι στην Αμερική το κάπνισμα απαγορεύεται παντού, ακόμη και σε υπαίθριους χώρους? Εκεί επιτρέπεται μόνο στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, εφόσον δεν μέσα σε αυτό δεν υπάρχει παιδί. Τι συζητάμε τώρα? Είναι συμπεριφορά επαγγελματιών και εργαζομένων να βλέπεις να σε υποδέχονται στο μαγαζί με το τσιγάρο στο στόμα και τον μπάρμαν να καπνίζει σαν αράπης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που ειδες εσυ να σε σερβιρουν με το τσιγαρο στο στομα βρε ονειρα βλεπεις?

      Διαγραφή
  18. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΝ ΕΤΗ 2020 ΑΝ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ; ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑ ΤΣΙΦΓΑΡΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υποκρισίες....Είμαι καπνιστής δεν με ενόχλησε το θέμα αλλά υπάρχει και ένα αλλά σε όλο το θέμα..Δεν πουλάς κάτι το οποίο μετά το απαγορεύεις...αντί να επικεντρωθούμε άπαντες στην γενική απογόρευση αλλά εκεί μαζεύει φόρος το κράτος βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας..Για να δούμε πόσοι απο εσάς που πιστεύω έχετε τζάκια στα σπίτια σας και μετά την επείγουσα ανακοίνωση της Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει θα τα καταργήσετε ή θα βγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας στην βεράντα του σπιτιού σας όταν θα το ανάβετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οποιος επιμενει να καπνιζει σε κλειστους δημοσιους χωρους τα προστιμα... ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλα για το χρήμα γίνονται και η χαζομάρα ολακερου του κόσμου όρια δεν έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πριν από 3 χρόνια στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία, σε εστιατόριο η σύζυγος ανάβει τσιγάρο,έρχεται ο σερβιτόρος,παρακαλώ το κυρία να περάσει έξω!!!Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ καλύτερα με τον νόμο αυτόν. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ