Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι μισθό παίρνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα αναδείξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου, μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόλις η πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλάβει και επίσημα τα νέα της καθήκοντα, θα λάβει και σημαντική αναβάθμιση των αποδοχών της. Στα 11.561 ευρώ μηνιαίως οι μεικτές αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Με νομοθετική ρύθμιση του 2012, οι μεικτές αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίζονται στα 11.561 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης. 

Μέχρι τότε, η μηνιαία χορηγία του Προέδρου διαμορφωνόταν σε 23.122 ευρώ και «κόπηκε» στο μισό, δηλαδή στα 11.561 ευρώ. Με την ίδια ρύθμιση του 2012, καταργήθηκαν και τα έξοδα παράστασης που ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ.

Με βάση, λοιπόν, την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, οι αποδοχές του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν 11.561 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο αναμένεται να λάβει και η διάδοχός του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία

Με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν θα χρειαστεί παρά μόνο την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για να εκλεγεί νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ήδη την υποστήριξή τους στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι στις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, προστίθενται οι 86 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 22 του Κινήματος Αλλαγής.

Οι 266 ψήφοι που αθροίζουν τα τρία κόμματα είναι υπεραρκετές, δεδομένων των 180 που χρειάζονται για να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία η κυρία Σακελλαροπούλου.

10 σχόλια:

  1. Παίρνει πολλά,αλλά φτηνό το άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ολο το σεβασμο στα προσωπα και τους θεσμους.
    Σε μια εποχη (απο τις πιο κρισημες στην ιστορια της πατριδας, μετα το δευτερο παγκοσμιο πολεμο), οταν το εγχωριο πολιτικο προσωπικο-ηγετες, θα πρεπει να ειναι με ιδιαιτερα αναλογα πολιτικα, επιστημονικα προσοντα και ουσιαστικη, απραιτητη εμπειρια, η Ελλαδα παρουσιαζεται στο διεθνες προσκηνιο με εναν νεοεκλεγμενο αντικειμενικα απειρο στα διεθνη-παγκοσμια πολιτικα πραγματα Προθυπουργο και μια επισης νεα Προεδρο, αντικειμενικα απειρη σε καθε πολικικη πραγματικοτητα αλλα και χωρις αναλλογες σπουδες (οι οποιες θα μπορουσαν ισως να αναπληρωσουν εως ενα βαθμο την απειρια της), καλουνται να αντιμετωπισουν, μια σειρα απο ιδιαιτερα εμπειρους, με πολλα συνεχομενα χρονια στο παγκοσμιο προσκηνιο ηγετες, οπως η κα Μερκελ (με 20 συνεχομενα χρονια στο προσκηνιο), ο κ. Ερτογαν (με επισεις 20 χρονια στο προσκηνιο), ο κ. Πουτιν (με περισσοτερα απο 20 χρονια στο προσκηνιο) ως αντιπαλους, και ελπιζουμε σε μια επιτυχημενη για τα Ελληνικα συμφεροντα αντιμετωπιση των εξωτερικων απειλων-κινδυνων και των διεθνων γεωπολιτικων προβληματων, ακομη και της απειλης πολεμου που δεχομαστε απροκαλυπτα .
    Και εμεις επιλεγουμε Προεδρο με κομματικα κριτηρια συσχετισμου ψηφων .
    Πως τα βλεπετε υπαρχει ελπιδα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτάνει πια αυτή η μιζέρια με τις αποδοχές των βουλευτών, των υπουργών-υφυπουργών και του ΠτΔ. Αντί να κοιτάμε το πάρτι φοροδιαφυγής στη χώρα από χιλιάδες εμπόρους, επιχειρηματίες, γιατρούς, κλπ., που αγγίζει τα 20 δισ. το χρόνο, ασχολούμαστε με τους 300-350 που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό (σε επίπεδο βουλής) και τους στοχοποιούμε συνέχεια λες και η Ελλάδα μπήκε μέσα από τους μισθούς των βουλευτών. Στο κάτω κάτω αιρετοί είναι, κάποιος τους ψήφισε, δεν μπήκαν με το έτσι θέλω στη Βουλή. Αλλά το μόνο που τελικά μας απασχολεί είναι η κατσίκα του γείτονα και όχι η καμπούρα η δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ατυχης επιλογή.
    Παπαδήμος η Στουρνάρας,
    Άνθρωποι με μακροχρόνια επιτυχημένη καριέρα στην Ε.Ε.,
    Και με πολιτικό λόγο.
    Για άλλη μια φορά,
    Λάθος επιλογές σαν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχα ναι και σύζυγος Στουρνάρα θα μπορούσε να το κάνουμε τέρμα διεφθαρμένο το πράγμα.
      Τι να πω, πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τέτοια σχόλια είναι πληρωμένα η απλά δεν έχουμε ελπίδα σαν λαός...Αλλά θα μου πεις κάποιος θα πήγε και θα ψήφισε Κούλη για να βγει το λαμόγιο.

      Διαγραφή
  5. Δεν κάνει για Πρόεδρος. Ρωτήστε γύρω σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Προεδροι κλπ σε σοβαδα υπευθυνα ποστα δεν μπαινουν ρωτωντας τους γυρω. Διοριζονται η τοποθετουνται με αντικειμενικα ποιοτικα κριτηρια.
      Δεν καταλαβες οτι Κουλης την διαλεξε επειδη ακριβως την κυρια αυτη θα την ψηφισουν και οι "γυρω" που λες, δηλ τα αλλα κομματα;

      Διαγραφή
  6. Σεσημασμένη χριστιανοφοβική καί ἀνθελληνίς ἡ κερία Edna Mode. Ἀλλ' ὅποιον/ὅποιαν καί νά προέτεινε ὁ Κούλης γιά σερβιτόρο συναγρίδας στούς ξένους πρέσβεις, π.χ. σιωνιστικοῦ καθεστῶτος καί ΗΠΑ, τί θ' ἄλλαζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχαχαχαχ 12 χιλιάρικα δεν βγάζει ο μέσος Έλληνας μεροκαματιάρης ούτε σε ένα χρόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες βλακείες ο/η Πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι "μέσος Έλληνας" στις ευθύνες, τις υποχρεώσεις, το κύρος κλπ. Να μην παίρνει υπερβολές, αλλά να μην τον συγκρίνουμε και με τον μεροκαματιάρη.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ