Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε Ομάδα Εργασίας του ΥπΑΑΤ ορίστηκε ο Γιαννακάκης

Για μελέτη και αλλαγή στις γεωργικές ασφαλίσεις
Στη σύσταση και συγκρότηση δεκαμελούς ομάδας εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός. Μέλος της ομάδας
εργασίας ορίστηκε και Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας και μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΑ. Σκοπός της ομάδας εργασίας θα είναι η μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων και η υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα δεδομένων και προτάσεων προς τον Υπουργό και τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ομάδα εργασίας συγκροτείται από τους: 

α) Ανδρέα Λυκουρέντζο, πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), ως Συντονιστή.

β) Απόστολο Πολύμερο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

γ) Χρήστο Γιαννακάκη, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

δ) Πέτρο Τζαβέλλα, αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

ε) Βασίλειο Έξαρχο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

στ) Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου, σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

ζ) Νικόλαο Παγώνη, πρόεδρο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

η) Σπυρίδων Λευτεριώτη, τέως Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

θ) Ευάγγελο Μπακάλη, στέλεχος της GROUPAMA Ασφαλιστικής, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

ι) Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/-τρια.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων και η υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα δεδομένων και προτάσεων προς τον Υπουργό και τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και ειδικότερα:

α) Η μελέτη της διαχρονικής εξέλιξης του παρόντος θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

β) Η ανάλυση των ιστορικών δεδομένων καταστροφών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των αντίστοιχων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.).

γ) Ο συντονισμός με άλλα γνωμοδοτικά ή συμβουλευτικά όργανα που θα αναλάβουν παρόμοιες εργασίες από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

δ) Η διερεύνηση άλλων πιθανών τρόπων αποζημίωσης καταστροφών.

Στο τέλος των εργασιών, η ομάδα εργασίας θα συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά τα θέματα που επεξεργάστηκε, καθώς και οι λύσεις που προτείνει να υιοθετηθούν από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν.

Με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, το πόρισμα θα επιδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων των μελών που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας.

Η Ομάδα Εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της εντός τεσσάρων (4) μηνών, από την ανάρτηση της παρούσας απόφασης στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ