Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μοναστηριακές συνταγές παρουσίασαν οι μάγειρες του ΔΙΕΚ Βέροιας

Μια πρώτη... γεύση της δουλειάς τους παρουσίασαν στο κοινό της Βέροιας οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (CHEF)» του A΄ Εξαμήνου του ΔΙΕΚ. Η εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών» πραγματοποιήθηκε το
απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Βλάχων, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να γευθεί πολλές συνταγές που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Γιάννη Κελεσίδη και Στέλλας Σαμαρά. Οι σπουδαστές ακολουθώντας λιτές, νηστίσιμες συνταγές και χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά, δημιούργησαν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που ενθουσίασαν όσους τις δοκίμασαν.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Βέροιας Νίκος Νικολόπουλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, ενώ τοποθέτηση περί νηστείας και μοναστηριακής διατροφής έκαναν ο μοναχός Αιμιλιανός από την Σκήτη Βέροιας και ο διατροφολόγος - διαιτολόγος Νικόλαος Ροδοπαίος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες ΔΙΕΚ Βέροιας


































3 σχόλια:

  1. Ο μοναχός τρέφεται με ένα ξερό κομμάτι ψωμί και μια κουταλιά λάδι.Δεν συνάδει με τις εγκόσμιες απολαύσεις και ηδονες η μοναστικη ζωη.Η μόδα με μοναχούς σεφ ,βιβλία συνταγών, και μοναστηριακων μενού ειναι ευτελισμός της ιδέας .Αλλο Σαν να λέμε ότι οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της vegan διατροφής, εργάζονται σε ενα σύγχρονο σφαγειο για να βιοποριστουν.
    p.s. Μην μπερδεύετε τη σίτιση μεγάλου αριθμού ατόμων με την μαγειρική τέχνη.Αν το κάνετε αυτό,περιμένουμε και μια εκδήλωση για τη στρατιωτική μαγειρική τέχνη που δεν είναι τόσο πιασαρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα χαρούμε πολύ να μας δώσετε τα φώτα σας για να γίνει πράξη η εκδήλωση για την στρατιωτική μαγειρική
    Υγ Κελεσίδης Ε. Ιωάννης καθηγητής του τμήματος Τεχνικός μαγειρικής τέχνης και οχι κάποιος ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δώσετε σημασία στον προβληματισμό που εκφράστηκε ,και όχι στο ονοματεπώνυμο κάποιου ,θα χαρείτε περισσότερο.Οποιος νομίζει ότι δίνει τα φώτα του, ανήκει στους ηλεκτρολόγους,όχι στους μάγειρες.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ