Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΧΑΠ - Άσθμα - Εμβολιασμός» πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΧΑΠ, Άσθμα, Εμβολιασμός», διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ). Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα ενημέρωσης του κοινού για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της ΧΑΠ, του Άσθματος αλλά και τη
μεγάλη σημασία του Εμβολιασμού καθώς και τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους πνευμονολόγους της περιοχής μας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον, με τη συμμετοχή πολλών Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματικών υγείας.
Την Ημερίδα χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΝΘΕ Dr. Ηρακλής Τιτόπουλος, Md, Phd, Ειδικός Επεμβατικός Πνευμονολόγος, που κήρυξε και την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, ενώ τιμητική ομιλία με θέμα «Δημόσια και Ιδιωτική Πνευμονολογία» παρέθεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας κ. Στέλιος Καλούδης. Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.
Το προεδρείο απατελούσαν ο Πνευμονολόγος Δρ. Δημήτρης Λαγονίδης, Διευθυντής ΜΕΘ, ΓΝ Γιαννιτσών και η Πνευμονολόγος MD, PhD, Αικατερίνη Μαρκοπούλου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Πνευμονολογική Κλινική ΕΣΥ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν:
- Η κα Μαρία Αντωνιάδου, Πνευμονολόγος στο ΓΝ Ημαθίας, Μονάδα Βέροιας, που ανέπτυξε το θέμα «ΧΑΠ - Η εποχή των συνδυασμών».

- Ο κ. Ιωάννης Γουτσίκας, Πνευμονολόγος, που ανέπτυξε το θέμα «ΧΑΠ - Συσκευές και εφαρμογές».

- Η κα Ευαγγελία Φούκα, Πνευμονολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», που ανέπτυξε το θέμα «Άσθμα - Πόσο "σοβαρό" είναι πλέον ο άσθμα;». 
Σχολιαστής της ομιλίας της κας Φούκα ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πορπόδης, Πνευμονολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», Ειδικός Γραμματέας ΕΝΘΕ.

- Ο κ. Αντώνης Παπαϊωάννου, Πνευμονολόγος, που ανέπτυξε το θέμα «Εμβολιασμός - Ξεκαθαρίζοντας τα των εμβολίων».


Ακολούθησε συζήτηση και γεύμα.

ΧΑΠ - Άσθμα - Εμβολιασμός
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ) αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Είναι νόσος των ενηλίκων με κύρια αιτία εμφάνισης της το κάπνισμα. Τα συμπτώματά της: καθημερινός βήχας, εύκολη κόπωση, συχνές λοιμώξεις ή λοιμώξεις που δεν υποχωρούν εύκολα, δυστυχώς υποεκτιμώνται από τους καπνιστές καθώς τα θεωρούν φυσιολογική συνέπεια του καπνίσματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να φτάνουν καθυστερημένα αρκετές φορές στον ιατρό τους και κυρίως στον Πνευμονολόγο ο οποίος θα θέσει τη διάγνωση και θα καλύψει τον ασθενή με την κατάλληλη αγωγή.

Το άσθμα, είναι επίσης νόσος του αναπνευστικού το οποίο μπορεί να εμφανιστεί είτε στην παιδική είτε στην ενήλικη ζωή. Με την κατάλληλη αγωγή οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μία φυσιολογική ζωή, ενώ ακόμη και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με τις νέες θεραπείες: τους βιολογικούς παράγοντες.

Ο Εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος προφύλαξης των ασθενών με αναπνευστικά αλλά και άλλα χρόνια νοσήματα από τον ιό της γρίπης και τον πνευμονιόκκο, αποφεύγοντας έτσι τις σημαντικές επιπλοκές που μπορεί να «οδηγήσουν» τους ασθενείς που θα νοσήσουν σε ΜΕΘ ή και στο θάνατο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ημερίδα:





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ