Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τον ευγενή κύριο «Ζαχάρωφ» και την Χρύσα Παππά συναντήθηκε ο Τσαχουρίδης

Με δύο μεγάλους ηθοποιούς του Θεάτρου και της Ελληνικής τηλεόρασης συναντήθηκε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Ο ταλαντούχος λυράρης από τη Βέροια, εμφανίστηκε σε καλλιτεχνική εκδήλωση και είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη και την ηθοποιό Χρύσα Παππά. Ο
«ευγενής κύριος Ζαχάρωφ» που υποδύεται με μεγάλη επιτυχία τον έμπορο όπλων στην τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» του ΟPEN, δέχθηκε με θέρμη τον Βεροιώτη τραγουδιστή και αντάλλαξε απόψεις μαζί του σχετικά με την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης τον συνεχάρη για την εξαιρετική του ερμηνεία στην σειρά του Μανούσου Μανουσάκη και δήλωσε ότι την παρακολουθεί φανατικά. Λέτε η συγκεκριμένη συνάντηση να «εγκυμονεί» κάποια συνεργασία  για το μέλλον; Ίδωμεν!

Ποιος ήταν ο αληθινός «Ζαχάρωφ»;

Ο ρόλος του Ζαχάρωφ έφερε τον Σωτήρη Χατζάκη σε επαφή με την απερίγραπτη αυτή μορφή που σφράγισε την Ιστορία εμπνέοντας μια σειρά από ντοκιμαντέρ και ταινίες όπως ο «Πολίτης Κέιν»: ο «μυστηριώδης Ελληνας», όπως ήταν γνωστός, ποντιακής καταγωγής Μπαζίλ Ζαχάρωφ ήταν τραπεζίτης, έμπορος όπλων, πολύγλωσσος και γοητευτικός, με υψηλές διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. 


Στο σίριαλ ο Ζαχάρωφ εμφανίζεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του πρωταγωνιστή Μίλτου (που υποδύεται ο Ιωάννης Παπαζήσης) όταν του προτείνει να τον ακολουθήσει στο Παρίσι και να γίνει ο βασικός συμβουλάτοράς του. 

«Ο Ζαχάρωφ όριζε αυτό που λέμε “αμφισημία” σε όλα τα επίπεδα», ομολογεί ο ίδιος ο Χατζάκης, ο οποίος έχει μελετήσει καλά την ιστορία και όλες τις πτυχές του χαρακτήρα που υποδύεται: «Πόντιος, γεννημένος στην Τουρκία, φεύγει στην Αγγλία όπου εισέρχεται στη βρετανική αντικατασκοπία, ιδρύει τράπεζα και με τους τόκους πιέζει τα κράτη να αγοράσουν τα όπλα του, λανσάρει από νάρκες μέχρι πολυβόλα σαν και αυτό που σκότωνε τους Γάλλους στρατιώτες σε πέντε λεπτά! 

Την ίδια στιγμή όμως ως πολύγλωσσος και με βαθιά κουλτούρα ιδρύει το Γαλλικό Ινστιτούτο και έχει σημαίνοντα ρόλο στην Οξφόρδη, γίνεται σερ και ιππότης και λαμβάνει 291 μετάλλια από δεκάδες χώρες! Συνεργάζεται με τον Βενιζέλο και χρηματοδοτεί ουσιαστικά την εκστρατεία του.

Πεθαίνει 87 ετών και για δύο ολόκληρα μερόνυχτα οι υπηρέτες του έκαιγαν τα αρχεία του. Ηταν αντιφατικός σε όλα, όπως ακριβώς λένε για τον θεό Διόνυσο: Σωτήρ και βρεφοκτόνος, θεραπευτής και συνάμα καταστροφικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ