Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Φωτίζοντας τόπους σκοτεινούς» στο Βυζαντινό Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, έχοντας την χαρά και την τιμή, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης: «Φωτίζοντας τόπους σκοτεινούς», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Πρώτα μία λέξη και μετά το φως. Για να
υπάρξει ο Κόσμος, πρέπει να υπάρξει το Φως. Παντού, πάντοτε, σε όλες τις θρησκείες και τους λατρευτικούς χώρους, ο φωτισμός, η αίσθηση και η μεταφορά της καθολικής διαύγειας, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το θείο και την παρουσία του Θεού.

Οι πολυέλαιοι είναι βασικό στοιχείο του χριστιανικού, και όχι μόνον, χώρου που προορίζεται για τους πιστούς και την επαφή τους με το θείο. Πολυέλαιοι από εκκλησίες της Ημαθίας, φτιαγμένοι με κρύσταλλα από σπιτικά σερβίτσια και φωτιστικά, με την οικοκυρική αισθητική και την λαϊκή ευλάβεια που θέλει να συμμετέχει στον οικείο Κόσμον της ενοριακής εκκλησίας, θα εκτίθενται στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, σε μία πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση, φωτίζοντας τους σκοτεινούς τόπους της λήθης της πρόσφατης και μακρινής μας παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ