Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντικαπνιστικός νόμος: Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες - Ζητούν ακύρωση της απόφασης

Στην... αντεπίθεση για τον αντικαπνιστικό νόμο περνούν πλέον οι καταστηματάρχες, αφού το ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού. Συγκεκριμένα, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και
Διασκέδασης, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΚΕΔΙ, «το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης». Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.

10 σχόλια:

  1. εδω κριθηκαν συνταγματικά αλλα κι αλλα (μνημονια, χαρατσια ενφια δωρα, μειωσεις μισθων κτλ κτλ) βρε καταστηματαρχες, η απαγορευση καπνισματος, που ειναι πολυ σωστος νομος απ ολες τις αποψεις, περιμενετε να ακυρωθει;;;;
    κοιταξτε να αλλαξετε μυαλα και νοοτροπιες και να απαγορεύσετε εσεις οι ιδιοι με τον τροπο σας το καπνισμα εντος των χωρων του καταστηματος σας ( ολοι ομως ) και μη ψαχνετε εξαιρεσεις ( που αποκλειεται να υπαρξουν ) γιατι αυτες θα ειναι σε βαρος σας απο πολλες αποψεις τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΌΤΕΡΟΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ Ή ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!
    ΥΠΟΜΟΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να βγαίνει ένας νόμος κ να προασπιζει τα δικαιώματα ενός μέρους της κοινωνίας (αντικαπνηστες) και να αποκλείει μια άλλη κοινωνική ομάδα (καπνιστές). Δλδ μόνο η μεν έχουν δικαίωμα?? Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει. Κ πριν βιαστείτε να κράξετε, είμαι αντικαπνηστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EAN ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ (2020) ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ "ΕΡΩΤΗΜΑ" ΦΙΛΕ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΆ.

      Διαγραφή
    2. Αν καπνίζεις αρρωσταίνεις σίγουρα και για να γλυτώσεις σε πληρώνουμε ολοι εμείς και κοστίζει πολλά.

      Διαγραφή
  4. Είναι πολύ απλό.Οι καπνιστές κάνουν κάποια ενέργεια που βλάπτει την υγεία των συνανθρώπων τους,οι υπόλοιποι δεν κάνουν απολύτως τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε,τότε αν έχει... καρύδια η πολιτεία ,ας απαγορεύσει την καλλιέργεια καπνού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα "επιχειρηματα" των καπνιστών δείχνουν τελικά και το βαθμό εξάρτησης που δημιουργεί η νικοτίνη. δε σου λέει ρε άνθρωπε απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα ώστε εσύ να λες: "και τότε γιατί δεν απαγορεύει την καλλιέργεια καπνού";;; ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους για να μας προστατεύσει τελικά όλους. εσένα που έχεις εθιστεί και θεωρήσε άρρωστος τον άλλον που δεν καπνίζει, εκείνον που προσπαθεί να το κόψει, τον υπάλληλο σερβιτόρο, ακόμη και τον καταστηματάρχη που δεν καπνίζει αλλά ο γιατρός του είπε πως για λόγους υγείας δεν πρέπει να βρίσκεται σε χώρους που υπάρχει καπνός!!!!
    άλλα όλοι οι εθισμένοι καπνιστές αρχίζετε τα χαζοεπιχειρηματα τυπου "ναι αφού λύσαμε ολα τα αλλα προβλήματα" , ή " οι μη καπνιζοντες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα στα μαγαζιά και άρα εμείς στηριζουμε τα μαγαζια" ή " τελικά οι καπνιστές δεν έχουν δικαιώματα;;"
    ο νόμος έπρεπε να υπάρχει σχεδον απο τότε που αποδείχτηκε επιστημονικά ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την υγεία για να μην πω ότι για λόγους αισθητικής και σεβασμού προς τον άλλον δεν θα έπρεπε να καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους ακόμα και αν δεν έβλαπτε το παθητικό κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, πλέον προτιμάμε να μαζευόμαστε σε σπίτια! Πίνουμε καφέ ή τα ποτάκια μας ,ακούμε τη μουσική μας, βλέποντας ταινίες και καπνίζουμε ελεύθερα & όχι μες στο κρύο. Για αυτό έπεσε ο τζίρος στα μαγαζιά 70%+ και οι μαγαζάτορες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου. Μιας και το έφερε η κουβέντα, εσείς οι αντικαπνιστές δεν θα πάτε να στηρίξετε τα μαγαζιά όπως λέγατε όταν ψηφίστηκε ο νόμος; Κρίμα είναι να μείνει τόσος κόσμος άνεργος...

      Διαγραφή
  7. ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ