Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Οι θεότρελοι Μωμόγεροι τράνταξαν το κέντρο της Βέροιας

Μια ολόκληρη πόλη κατάφεραν να ξεσηκώσουν για μια ακόμη χρονιά οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, αναβιώνοντας το πρωί του Σαββάτου 28/12 το πανάρχαιο δρώμενο. Η νύφη, η γριά, ο γέρος, η αρκούδα, ο κυνηγός, ο αστυνομικός, ο διάβολος, ο γιατρός και οι χορευτές ξεσήκωσαν, από τις 11 το πρωί όλη τη Βέροια, χορεύοντας με συνοδεία λύρας, νταουλιού και άλλων παραδοσιακών οργάνων και πειράζοντας τον κόσμο με φιλιά και αλευρώματα.




Οι Μωμόγεροι, έκαναν στάση σε πολλά σημεία της πόλης, «μπούκαραν» σε πολλά καταστήματα, ξεσήκωσαν πολύ κόσμο σε χορό, ενώ όποιος άνδρας τολμούσε να πειράξει τη νύφη, έτρωγε κλήση από τον αστυνομικό.








Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή, παρουσιάζοντας το δρώμενο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο. 

3 σχόλια:

  1. ΤΑΚΗ
    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εχεις μαγαζι κ να πρεπει
    Να λουστεις αυτους τους γελοιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα ρε μεγαλε επιχειρηματια τη ζημια που σου εκανε το δρωμενο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ