Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παίρνει μορφή το Xριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημαρχείο

Οι κάψουλες μεταφοράς γραμμάτων συναρμολογήθηκαν - Παιδάκια ετοιμάσατε τα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη;
Την τελική του μορφή παίρνει σιγά σιγά το χριστουγεννιάτικο χωριό που ετοιμάζεται εδώ και λίγες ημέρες στην πλατεία

Δημαρχείου. Την Τρίτη το πρωί ξεκίνησε το στήσιμο των πρώτων σπιτιών, του Ταχυδρομείου και του Βιβλιοδετείου, ενώ λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έντονης βροχόπτωσης, οι εργασίες καθυστέρησαν λίγο, όπως και η έναρξη λειτουργίας του χωριού. Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, πέρα από τα δυο σπιτάκια, είχαν συναρμολογηθεί και οι κάψουλες μεταφοράς των γραμμάτων, καθώς και ο εξωτερικός διάκοσμος των δυο σπιτιών. Τι θα δούμε όμως -πιθανότατα- από Δευτέρα, που, καιρού επιτρέποντος, θα ανοίξουν τα πολύχρωμα σπιτάκια για μικρούς και μεγάλους;
Φτάνοντας στην πλατεία Δημαρχείου, θα δούμε καταρχάς την αφετηρία του χριστουγεννιάτικου τρένου που φέρνει κάθε χρόνο στην πόλη μας για γιορτινές βόλτες ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο. Αν περάσετε ώρες που λειτουργεί, μπορείτε να ανεβείτε για μια δωρεάν βόλτα στο κέντρο της Βέροιας (δείτε εδώ το πρόγραμμα κυκλοφορίας).
Πριν ή μετά την επιβίβαση ή αποβίβαση, μπαίνοντας στην πλατεία Δημαρχείου θα συναντήσετε το Βιβλιοδετείο των Χριστουγέννων. Το πιο μεγάλο σπιτάκι, όπου μέσα θα βρίσκεται ο Ματθαίος Μπιλ, το διάσημο ξωτικό, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοθηκονόμος και βιβλιολάτρης.
Απέναντι από το Βιβλιοδετείο θα βρίσκεται το Ταχυδρομείο των Χριστουγέννων. Εκεί τα παιδάκια θα παραδίδουν τα γράμματα που έγραψαν για τον Άγιο Βασίλη στον Αποστόλη Συστημένο και αυτός, με έναν μαγικό τρόπο, μέσω της ειδικής κάψουλας μεταφοράς γραμμάτων και με τη δύναμη του αέρα, θα ταξιδεύει το κάθε γράμμα μέσα από σωλήνες στον προορισμό του! Τέλος, η μυρωδιά θα μας πάει μέχρι το Ζαχαροπλαστείο των Χριστουγέννων, όπου εκεί θα βρούμε τον σκανδαλιάρη Έλγουντ, τον μέγα ζαχαροπλάστη και φούρναρη που θα ετοιμάζει πολλές γλυκές εκπλήξεις! Μελομακάρονα, κουλούρια, βασιλόπιτες και όλα τα γλυκίσματα των γιορτών! Λίγο ακόμα υπομονή όμως... και κυρίως; Μην ξεχνάτε να είστε καλά παιδιά, αν θέλετε το γράμμα σας να φτάσει στα χέρια του Άγιου Βασίλη. Πάρτε μια γεύση:






6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά η πόλη μας μένει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας στο θέμα στολισμού. Φιλότιμες οι προσπάθειες του Δήμου αλλά....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την εκκλησία Αγ.Αναργυρων μέχρι το πάρκινγκ λεωφορείων στην εληα(λειτουργικά w.c. από κάτω),πανομοιότυπα σπιτάκια καλαίσθητα (με μεχαμηλο ενοίκιο στην αρχή) θέα τον κάμπο και φωτισμό ανάλογο με ένα από αυτά να ανήκει στο δήμο ,όπου θα υπάρχει ο Άγιος.Βασιλης ,εξέδρα συναυλιών όπου θα καλούνται γνωστοί καλλιτέχνες,να αποκτήσει ταυτότητα η γιορτή για την πόλη.Στην πλατεία δημαρχείου είναι μέσα στα τσιμέντα κρύο απρόσωπο και ακαλαίσθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ. ΟΧΙ ΤΥΠΟΥ "ΚΑΡΑΒΙ" ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

      Διαγραφή
  3. Το κιτσαριό της πλαστικούρας!! Το χωριό της ΒλαχοΝανάς!! Τόσο γούστο η άσχετη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τρενάκια και τα λοιπά ρέει το χρήμα , για να μας βουλωσουν τις λακούβες που σπάνε τα αυτοκίνητα μας ούτε σάλιο. Κρινιαζω ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ