Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοτόπουλο γεμιστό (Χριστουγεννιάτικο)

Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζουμε τα εντόσθια και τον κιμά, για 6-7′ περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε να μαραθεί. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα , τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά της γέμισης. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, και ράβουμε το άνοιγμα. Το δένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε γάστρα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τις πατάτες και τα αραδιάζουμε πλάι στο κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2 h στους 180 C. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20’ χωρίς καπάκι μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Υλικά 
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • τα εντόσθια του κοτόπουλου (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/3 φλ. σταφίδες
  • 5-6 κάστανα βρασμένα
  • 1 σφ. κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. δαμάσκηνα
  • 3 μήλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 10 πατατούλες στρόγγυλες
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ