picasion.com
http://picasion.com/

Καμία ελπίδα για άρση του Ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα

Η Ε.Ε. παρέτεινε τις κυρώσεις
Σε νέα παράταση αναμένεται να οδηγηθεί το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Ρωσία στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., ως απάντηση των οικονομικών κυρώσεων που τις έχουν επιβληθεί λόγω της Κριμαίας, καθώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε στις 19 Δεκεμβρίου παρέτεινε έως τις 31 Ιουλίου 2020 τις οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης από τον Πρόεδρο κ. Macron και την Καγκελάριο κα Merkel στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου 2019 σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, με τις οποίες συνδέεται η απόφαση για διατήρηση των κυρώσεων. Δεδομένου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν εφαρμόζονται πλήρως, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την πολιτική απόφαση να ανανεώσει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα μέτρα αφορούν τον χρηματοπιστωτικό, τον ενεργειακό και τον αμυντικό τομέα, καθώς και τον τομέα των ειδών διπλής χρήσης. Είχαν αρχικά θεσπιστεί στις 31 Ιουλίου 2014 για ένα έτος, ως αντίδραση στις ρωσικές ενέργειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ουκρανία, και ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι οικονομικές κυρώσεις που παρατάθηκαν με την παρούσα απόφαση περιλαμβάνουν:

-περιορισμό της πρόσβασης στις πρωτογενείς και δευτερογενείς κεφαλαιαγορές της ΕΕ για 5 μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ρωσικό κράτος και για τις θυγατρικές που ανήκουν στα ιδρύματα αυτά κατά πλειοψηφία και είναι εγκατεστημένες εκτός της ΕΕ, καθώς και για 3 μεγάλες ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και 3 εταιρείες του αμυντικού κλάδου·

-επιβολή απαγόρευσης εξαγωγών και εισαγωγών όπλων·

-απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών διπλής χρήσης για στρατιωτική χρήση ή για στρατιωτικούς τελικούς χρήστες στη Ρωσία·

-περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε ορισμένες ευαίσθητες τεχνολογίες και υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου.

Στις 19 Μαρτίου 2015, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνέδεσε τη διάρκεια των κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, που προβλεπόταν ότι θα είχε ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Δεδομένου ότι αυτό δεν συνέβη, οι κυρώσεις εξακολουθούν να ισχύουν.

10 σχόλια:

 1. Όλα γίνονται επί σκοπού. Ο ασφαλέστερος δρόμος προς την παγκοσμιοποίηση και νέα εποχή του αντιχρίστου, είναι να υποφέρουν οι πάντες, κυρίως οι παραγωγικές τάξεις, καθώς οι μισθωτοί είναι εύκολα θύματα, για να εξαρτώνται από επιδόματα και εισοδηματικές ενισχύσεις για να λάβουν ευκολότερα το χάραγμα, το οποίο θα ξεκλειδώνει τις παροχές και θα κάνει τη ζωή δήθεν πιο άνετη.
  Γι' αυτό επιβάλλεται το εμπάργκο στην Ρωσία και οι δασμοί στην Αμερική.
  Κατάντησαν τους ανθρώπους σαν τα πρόβατα που με λαχτάρα περιμένουν στη σειρά τη μερίδα που τους αναλογεί για να νιώσουν ελεγχόμενα κάπως ευτυχισμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για φανατικο υποστηρικτη του Καμμενου σε κοβω φιλε...
   Απο πενταποσταγμα.γρ ενημερωνεσαι?

   Διαγραφή
  2. Κατά βάθος ξέρεις ότι έχω δίκιο.
   Είμαι άνθρωπος χωρίς ιδεολογίες, που αντιπροσωπεύουν κατώτερες σκέψεις σε έναν άνθρωπο.
   Πιστεύω μόνο στην απόλυτη αλήθεια, τον Κύριο Ιησού Χριστό και αγαπώ την πατρίδα μου, τη γη των προγόνων μου.

   Διαγραφή
  3. 666 666 666 666 666 666 666

   Διαγραφή
  4. Πω πωωω 100 χρονια πισω αυτη η χωρα

   Διαγραφή
 2. ΚΩΣΤΑΣ αν πιστευεις, μην ψευδοπροφητευεις. ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι ευρωπαϊκή πολιτική,να αγοράζουμε φυσικό αέριο, όλη η Ευρώπη από ρωσσια και να μη πουλάμε ροδάκινα.Ειναι ανώτερη πολιτική σκέψη που την υιοθετούν όσοι δε ψήφισαν ψεκασμενο καμενο,διότι έχουν πολιτική διορατικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ