Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Αντίθετα με το δέρμα, η γήρανση των μαλλιών δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή. Τα μαλλιά γερνούν πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να δούμε τις πρώτες άσπρες τρίχες στον καθρέφτη. Αν όμως παρατηρήσετε ότι οι τρίχες των μαλλιών σας έχουν γίνει πιο λεπτές, ξηρές και εύθραυστες, μπορεί να
ευθύνεται ένας ή και περισσότεροι από τους παρακάτω παράγοντες. Διαβάστε αναλυτικά τις αιτίες που γερνάνε τα μαλλιά μας:

Στρες: Η απώλεια και η λέπτυνση των τριχών μπορεί να προκληθεί από το στρες, αλλά τα αποτελέσματα να γίνουν εμφανή με καθυστέρηση μηνών. Όταν ο οργανισμός έχει αυξημένα επίπεδα στρες, τα θυλάκια των τριχών σας υφίστανται ένα είδος σοκ ή αδράνειας και διακόπτεται για αρκετό χρονικό διάστημα η ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν αρχίσουν οι νέες τρίχες να μεγαλώνουν ξανά, «σπρώχνουν» προς τα έξω τις παλιές, γερασμένες τρίχες και αυτό προκαλεί απώλεια μαλλιών και λέπτυνση της τρίχας.

Ορμόνες: Η αυξομείωση στα επίπεδα ορμονών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες γήρανσης των μαλλιών. Οι ορμόνες επηρεάζουν τα μαλλιά με τρόπο παρόμοιο με το στρες. Οι αυξομειώσεις στις ορμόνες προκαλούν στρες στον οργανισμό και οδηγούν στην διακοπή της ανάπτυξης των τριχών. Η σχέση μπορεί να λειτουργεί και αμφίδρομα. Δηλαδή το αυξημένο στρες, προκαλεί διαταραχές ορμονών και αυτό αλλάζει την εμφάνιση και την ισχύ των τριχών. Παράγοντες που προκαλούν αυτή τη λειτουργία μπορεί να είναι τα αντισυλληπτικά, η εγκυμοσύνη, η ορμονοθεραπεία και η εμμηνόπαυση.

Διατροφή: Οι διατροφικές ελλείψεις είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, ώστε να ξέρετε με ακρίβεια ποιες είναι οι ουσίες που χρειάζονται τα μαλλιά σας, αλλά δεν λαμβάνετε σε επαρκή ποσότητα. Οι «ένοχοι» είναι συνήθως η υψηλή χοληστερόλη και η έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β, σιδήρου, πρωτεΐνης και βιταμίνης C. Φροντίστε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνη C και περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών και τηγανητών.

1 σχόλιο:

  1. Μπορω να σας πω την απάντηση χωρις να ξοδέψετε χρόνο διαβάζοντας το άρθρο
    Πολυ απλα: Επειδή γερνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ