Quantcast

http://picasion.com/

Εντυπωσιακή παρουσία του 3ου ΓΕΛ στο 6ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την ομάδα ρομποτικής «SYNTHESIS» του 3ου ΓΕΛ Βέροιας για την εντυπωσιακή παρουσία τους στο 6ο Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργανώθηκε από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης και τον Δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χαρίτωνα Πολάτογλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βασίλειο Δαγδιλέλη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες σχολεία από την Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Παρουσιάστηκαν εργασίες και concept Ρομποτικής και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλήθος κόσμου που την επισκέφθηκε και συζήτησαν με τους μαθητές. Η ομάδα «SYNTHESIS» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την αρτιότητα της παρουσίασης τους, για την πρωτοτυπία και χρησιμότητα της κατασκευής τους όσο και για την ολοκλήρωσή της από τους ίδιους τους μαθητές. Δεν είναι τυχαία η αναφορά στον (i)bin από μεγάλο μέρος του Τύπου.

Την ομάδα «SYNTHESIS» αποτελούν οι μαθήτριες Κυβεντίδου Ολυάννα, Γεωργιάδου Δροσιά, Γιαγκούλα Μαρία και οι μαθητές Κυβεντίδης Λευτέρης, Γιαννακοβίτης Αντώνης, Δουπιακιώτης Πασχάλης, Αδαμόπουλος Αντώνης, Κόντογλου Παύλος, Βουρλιώτης Φώτης, Αλμπανίδης Κων/νος και Χαντζαρίδης Κων/νος της Β’ Λυκείου.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν πάνω στην ιδέα της δημιουργίας ενός κάδου απορριμμάτων που σέβεται τις ανάγκες των πολιτών. Ανοίγει αυτόματα, ενημερώνει για την στάθμη του, επικοινωνεί με τον Δήμο για την πληρότητά του, ενδεχόμενη αλλαγή θέσης του, ενδεχόμενο πυρκαγιάς και έχει αυτονομία ενέργειας από ηλιακά πάνελ.

Η ολοκλήρωση της ιδέας και της κατασκευής έγινε υπό την επίβλεψη της κας Παυλίδου Δέσποινας, εκπ/κου του 3ου ΓΕΛ με την πολύτιμη αρωγή του καθηγητή Πληροφορικής κου Λύτσιου Δημήτριου, ο οποίος προγύμνασε την ομάδα. Την προσπάθεια ενίσχυσε με θέρμη η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ κα Καρακώστα Α. και ο καθηγητής Πληροφορικής του 3ου ΓΕΛ κος Χατζηλάμπρου.

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών της ΕΛΛΑΚ και η εμφάνισή τους, κατόπιν πρόσκλησης, στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών και Βεροίας.

«Συγχαρητήρια στους μαθητές, γονείς και καθηγητές των μαθητών. Είμαστε βέβαιοι πως στο μέλλον θα μας κάνουν περήφανους με τις επόμενες επιτυχίες τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.

1 σχόλιο:

  1. Να ,που επιτέλους η παροιμία: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις ,τέτοια γράμματα θα μάθεις,βρίσκει θετική εφαρμογή! Συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ