Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δικαστική απόφαση «βόμβα»: Αν η πολυκατοικία δεν θέλει, δεν θα γίνεται διαμέρισμα Airbnb

Δικαστική απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω του Airbnb ή και άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δημιουργώντας ανησυχία στους ιδιοκτήτες σπιτιών στη Βέροια που τα χρησιμοποιούν για επαγγελματική χρήση, εκμισθώνοντάς τα ως τουριστικά καταλύματα. Η
δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μαζικές αγωγές από ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αντιδρούν στη μόδα του Airbnb και θέλουν να μπλοκάρουν τη μετατροπή κατοικιών σε τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικία του Ναυπλίου στράφηκαν κατά ενός διαμερίσματος -στην ίδια πολυκατοικία- το οποίο διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Οι προσφεύγοντες ζήτησαν από το δικαστήριο να λάβει μέτρα προκειμένου να μη συνεχιστεί η μίσθωσή του μέσω Airbnb, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, και περιστατικά οχλήσεων από τους φιλοξενούμενους του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Το δικαστήριο δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω της Αirbnb «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας». Επίσης απειλεί εις βάρος της «προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους, δημιουργεί νομικό προηγούμενο και το θέμα αυτό προκαλεί ανησυχία και στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα σπίτια τους μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ