Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανταλλαγή βιβλίων στον πεζόδρομο διοργάνωσε το ΙΕΚ Βέροιας

Και ξαφνικά... ένα σαλονάκι βγαλμένο από μια άλλη εποχή «ξεπήδησε» στην καρδιά του εμπορικού πεζόδρομου της Βέροιας! Ένα κλασσικό σεκρετέρ από τη μία, ένας γιορτινός μπουφές με κεράσματα από την άλλη, ένας αντικέ καναπές και γύρω τριγύρω όλο βιβλία! Ποιος ευθύνεται για αυτό το
νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που ένα βιβλίο και η μυρωδιά από τις σελίδες του ήταν η μοναδική συντροφιά μας; Οι σπουδαστές του τμήματος «Γραμματείς Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών» του δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας, που στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», διοργάνωσαν την πρώτη δράση ανταλλαγής βιβλίων στον πεζόδρομο της Βέροιας.
Έχοντας ως μότο «Γνώρισε τον διπλανό σου… Αντάλλαξε ένα βιβλίο!», η δράση είχε σκοπό να συνδράμει στην αλλαγή συμπεριφοράς του κοινού, αναφορικά με τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων. Βασικός πυλώνας της δράσης τους αποτέλεσε αυτή καθαυτή η πράξη της ανταλλαγής βιβλίων. Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έφτασε στον πεζόδρομο της Πρ. Ηλία έχοντας τυλίξει ένα βιβλίο για να το προσφέρουν στη δράση. Η ανταλλαγή έγινε με κλήρωση, με τα βιβλία να ταξιδεύουν στα χέρια κάποιου άλλου που θα τα χαρεί εξίσου, όσο ο προηγούμενος αναγνώστης τους. 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο διευθυντής του ΙΕΚ Βέροιας Νίκος Νικολόπουλος, ενώ τη δράση προλόγισε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Σοφία Τσιάμη.

Δείτε φωτογραφίες:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ