Αλλαγές στη Στρατιωτική θητεία

Αλλαγές στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Το ΓΕΣ, σε ανακοίνωσή του για τη στρατιωτική θητεία, γνωστοποίησε ότι «ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ), επανακαθορίζεται από τέσσερις (4) σε έξι (6) κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την 2020 Α΄ΕΣΣΟ». Από δω και στο εξής, η κατάταξη για τη στρατιωτική θητεία, θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο
β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο
γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο
δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο
ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο
στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Ο λόγος για τις τροποποιήσεις στη στρατιωτική θητεία

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων, ιδίως από τη στιγμή που οι ΕΣΣΟ είχαν μειωθεί σε 4, από 6, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προωθήθηκαν λόγω του μαζικού ενδιαφέροντος που δείχνουν οι νέοι για να καταταγούν στον Στρατό το φετινό φθινόπωρο.

Κατά την ίδια πηγή, το ΓΕΣ, εν μέσω και της νέας κρίσης με την Τουρκία, είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον αριθμό των στρατεύσιμων, διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους να «ντυθούν» στο χακί τούς χειμερινούς μήνες και λιγότερο τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς.

Ενδεικτική ήταν και η προ μηνών δήλωση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνισε: «Πάρα πολλοί κατατάσσονται σε αυτή την ΕΣΣΟ, περισσότεροι από όσους μπορεί υποστηρίξει το Στράτευμα, ακόμα και το απλό της ένδυσης, της υπόδησης και της σίτισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ