Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακαδημία χιονοδρομίας «Skieurs» - Γνωρίστε το Σκι και τα οφέλη του!

Πάμε για Σκι;
Σίγουρα όλοι μας θα πρέπει κάποια στιγμή να επισκεφθούμε το βουνό, ώστε να γνωρίσουμε την μαγεία του και τα οφέλη του. Όπως όλα τα αθλήματα προσφέρουν κάτι στην υγεία μας, έτσι και το σκι είναι μια από τις δραστηριότητες με τη μεγαλύτερη θερμιδική

κατανάλωση, βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και φυσικά δυναμώνει όλο το μυϊκό σύστημα, κυρίως τα πόδια, κοιλιακούς, ραχιαίους, ώμους και τα χέρια.Παράλληλα ο Χιονoδρόμος βελτιώνει και την ισορροπία του. Πιο αναλυτικά λοιπόν:

Βελτιώνει την κινητικότητα των παιδιών

Έτσι όταν τα παιδιά κάνουν σκι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κάθε μέλος του σώματος τους ξεχωριστά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα.

Είναι μια θαυμάσια άσκηση για το σώμα

Το σκι είναι μια τέλεια αερόβια άσκηση που ωφελεί το καρδιαγγειακό την ίδια ώρα που ενισχύει την ελαστικότητα και τη δύναμη του σώματος. Για να μη σου πω πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις κάνοντας σκι!

Βελτιώνει την ισορροπία του σώματος

Βοηθάει λοιπόν στο να μάθει το παιδί να ισορροπεί το πάνω μέρος του σώματος του την ώρα που οι μυς των ποδιών δουλεύουν για να μπορέσει να κατέβει το βουνό χωρίς να πέφτει.

Καλλιεργεί την αυτογνωσία

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν σκι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητές τους, σωματικές και νοητικές, τα όρια τους και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τα αδύνατα και τα δυνατά τους σημεία.

Χτίζει αυτοπεποίθηση

Σε βαθμό που δε θα το πιστεύεις. Σκέψου το πιτσιρίκι σου να κατεβαίνει για πρώτη φορά μια πλαγιά χωρίς να πέσει. Τεράστια κατάκτηση στα παιδικά του ματάκια! Κάθε μικρό βηματάκι βοηθάει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

Αναπτύσσει την κοινωνικότητα των παιδιών

Το σκι είναι ένα άθλημα με savoir vivre. Υπάρχουν κανόνες για το πώς θα περάσεις δίπλα από έναν συναθλητή σου και για το πώς θα τον βοηθήσεις αν παραστεί ανάγκη. Εκεί στις βουνοπλαγιές τα παιδιά χτίζουν φιλίες και μοιράζονται την αγάπη τους για το άθλημα με τρόπο πολλές φορές συγκινητικό.

Καλλιεργεί την υπομονή και την επιμονή

Αν έχεις κάνει σκι έστω και μια φορά καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι απαιτεί αφοσίωση, πειθαρχία και επιμονή. Αν ο σκιέρ απογοητεύεται κάθε φορά που πέφτει δεν θα μπορέσει ποτέ να κατέβει δεύτερη φορά το βουνό. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι όταν πέφτεις σηκώνεσαι και προσπαθείς ξανά.

Διδάσκει στα παιδιά τον υγιή ανταγωνισμό

Το savoir vivre που λέγαμε πιο πάνω το καταλαβαίνεις ακόμα και την ώρα που κάνεις εσύ σκι με το παιδί σου. Κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι που εσύ δεν μπορείς, προσπαθείς να τον φτάσεις. Στην περίπτωση μου προσπαθώ να φτάσω τον Μάνο!

Δημιουργεί το αίσθημα της ευτυχίας

Σύμφωνα με έρευνες το σκι σε κάνει ευτυχισμένο. Άτιμες ενδορφίνες!

Μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται τη φύση

Την ώρα που είσαι πάνω στο βουνό καταλαβαίνεις ότι είσαι απλά ένα κομμάτι ενός τεράστιου μαγικού κόσμου. Του πλανήτη Γη. Τα παιδιά που μαθαίνουν να ζουν τη φύση, μαθαίνουν να τη σέβονται και να την εκτιμούν φροντίζοντας την.

Είμαστε έτοιμοι για τη φετινή χρονιά!!!

Ακαδημία Χιονοδρομίας «Skieurs»
Πληροφορίες -Εγγραφές: Τσίρη Κατερίνα
Τηλ.: 6982397407
facebook: Skieurs
mail: tsirikat@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ