Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγροτικές εισφορές στα... ίδια - Οι αλλαγές που έρχονται

Δεν θα έχουν σχέση με τις ασφαλιστικές κλάσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες οι εφτά ασφαλιστικές κλάσεις που θα διαμορφωθούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους δεν θα έχουν σχέση με τις νέες
εισφορές των αγροτών. Ειδικότερα το νέο καθεστώς των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών θα είναι διαφορετικό ενώ η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά θα κυμαίνεται κοβτα στα 114, 66 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα. Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμένων των θα διαμορφωθούν ως εξής:

1.1η ασφαλιστική κλάση: 220 ευρώ
2.2η ασφαλιστική κλάση: 250 ευρώ
3.3η ασφαλιστική κλάση: 300 ευρώ
4.4η ασφαλιστική κλάση: 350 ευρώ
5.5η ασφαλιστική κλάση: 435 ευρώ
6.6η ασφαλιστική κλάση: 520 ευρώ
7.Και μια ακόμη ασφαλιστική κλάση που θα αφορά μόνο τους νέους μη μισθωτούς οι οποίοι έχουν μέχρι πέντε χρόνια στην αγορά εργασίας. Για την εν λόγω κατηγορία το ασφάλιστρο θα κυμανθεί γύρω στα 130-150 ευρώ.

Οι ασφαλισμένοι τον Δεκέμβριο κάθε έτους, θα μπορούν να επιλέγουν όποια εισφορά επιθυμούν να πληρώνουν, για τον επόμενο χρόνο.

Οι εισφορές δεν θα συνδέονται με το ύψος του εισοδήματος που δηλώνεται στην εφορία ενώ η επιλογή τους θα είναι και ανεξάρτητη από τα έτη ασφάλισης που έχουν ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ