Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγρότες με παράλληλη ασφάλιση θα καταβάλλουν μία εισφορά

Τέλος μπαίνει, με το νέο ασφαλιστικό, στις διπλές εισφορές αγροτών που είναι παράλληλα και μισθωτοί ή έχουν άλλη επιχείρηση. Από το 2020 οι αγρότες που είναι παράλληλα και μισθωτοί παύουν να έχουν υποχρέωση διπλής ασφάλισης και θα καταβάλλουν πλέον μία εισφορά. Προϋπόθεση οι
εισφορές που καταβάλλονται από την μισθωτή εργασία να καλύπτουν ένα ελάχιστο ύψος, το οποίο ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, το τοποθετεί μεταξύ 210-252 ευρώ, δηλαδή την ελάχιστη ή την αμέσως επόμενη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με το νέο σύστημα εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα ισχύσει από το 2020. Αν οι εισφορές είναι χαμηλότερες τότε θα καταβάλλεται το ποσό που υπολείπεται. Ακόμη από το 2020 το Ασφαλιστικό θα ενισχύεται κάθε χρόνο με το 0,5% του ΑΕΠ, σημείωσε ο Υπουργός. Επίσης, με το νέο ασφαλιστικό, θα μειώνεται το ύψος του πέναλτι που επιβάλλεται σε όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ