Quantcast

http://picasion.com/

Τηγανιά με πράσο

Μαρινάρουμε το κρέας βάζοντάς το σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το ροδίζουμε για 10΄. Αφαιρούμε και φυλάσσουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3΄. Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και τη μουστάρδα. (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό) Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαλακώσει καλά, να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε πουδράροντας με λίγη φρέσκια ρίγανη. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας ένα πράσινο μήλο κομμένο σε μικρά καρέ (10΄πριν την ολοκλήρωση του φαγητού)

Υλικά

· 800 γρ. χοιρινό (από σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· 1 κ. γ. μουστάρδα
· 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
· 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
· 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1/3 φλ. ελαιόλαδο
· 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
· Αλάτι, λίγη φρέσκια ρίγανη
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ