Quantcast

http://picasion.com/

Οι θέσεις του Λαζαρου Τσαβδαρίδη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος για τις θέσεις των βουλευτών της ΝΔ στο θέμα του μεταναστευτικού (δείτε εδώ), από το πολιτικό γραφείο του Λ. Τσαβδαρίδη λάβαμε το παρακάτω κείμενο - ομιλία του βουλευτή Ημαθίας κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα του ασύλου. Αναλυτικά:
«Η χώρα μας επιτέλους περνάει στην εποχή της ρεαλιστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Μετά από 4 χρόνια φαντασιακού κόσμου, ενός κόσμου όπου αμέριμνοι πρόσφυγες λιάζονταν στα παγκάκια, η ηγεσία της χώρας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν καν θαλάσσια σύνορα και το «μπάτε σκύλοι αλέστε» είχε γίνει σχεδόν το επίσημο σλόγκαν της τότε Κυβέρνησης, η Νέα Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Η Ελλάδα μας είναι χώρα φιλόξενη. Είναι χώρα που σέβεται τον πόνο γιατί τον έχει βιώσει, είναι χώρα που σέβεται τον κατατρεγμένο γιατί έχει υποστεί τον κατατρεγμό.

Είναι μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί αυτό έχει μπολιαστεί στο dna της μέσα από τις διδαχές και την ιστορική διαδρομή του ίδιου της του πολιτισμού.

Δεν μπορεί να είναι όμως χώρα που υποδέχεται τον κάθε ένα χωρίς έλεγχο, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια.

Και όταν ο οποιοσδήποτε παραβαίνει αυτά τα αυτονόητα χωρίς συγκεκριμένη, δικαιολογημένη και αποδεδειγμένη αιτία, τότε ο ίδιος αυτός παρερμηνεύει βάναυσα τον χαρακτήρα της φιλόξενης χώρας μετατρέποντάς της σε μία χώρα εκμεταλλεύσιμη και διάτρητη."

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οφείλει να αναθεωρηθεί.

Όχι μόνο γιατί η Ευρώπη δεν έχει δείξει ακόμα επαρκή δείγματα σοφής αντιμετώπισης αυτού του πολύπλοκου προβλήματος αλλά κυρίως γιατί έχει αφήσει στην ουσία εν λευκώ τη διαχείριση του προβλήματος στην Ελλάδα, την Ιταλία ή και την Ισπανία.

Αλίμονο αν η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εξαντλείται μόνο στη χρηματοδότηση των χωρών που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα. Πολλώ δε μάλλον όταν η χώρα μας δεν έχει καν τη δυνατότητα να απορροφήσει αυτόν τον μεγάλο όγκο ροών.

Η ΝΔ βρήκε μια χαοτική κατάσταση. Εγκαλούμασταν από τον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της προηγούμενης δικής μας διακυβέρνησης για μία Αμυγδαλέζα, η οποία σε σύγκριση με τη Μόρια των 10.000 στοιβαγμένων ψυχών, ήταν πεντάστερο ξενοδοχείο.

Στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν ΜΟΝΟ 1.800 επαναπροωθήσεις όταν μόνο το 2018 ο αριθμός των αιτούντων ασύλου στη χώρα άγγιζε τις 67.000.

Με την ψήφιση του νέου νόμου αυστηροποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή τους. Προωθείται, ήδη, η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους.

Η χώρα μας ζητά το αυτονόητο. Να μην περάσει μόνη της τον δύσκολο κάβο. Το μήνυμά μας, το μήνυμα όλων των τοπικών κοινωνιών μας, είναι σαφές. Είμαστε φιλόξενοι ναι. Αλλά δεν αντέχουμε άλλο. Δεν αντέχει η κοινωνία μας, ειδικά μετά από χρόνια κρίσης και ειδικά χωρίς κανόνες και όρια, άλλη ταλάντευση, άλλη αποσυναρμολόγηση, άλλη διάβρωση της συνοχής και του αισθήματος της ασφάλειας.

Στις ανησυχίες των τοπικών κοινωνικών απαντούμε ότι η μεταφορά των προσώπων αυτών -προσφύγων με οικογένειες και παιδιά- προς την ενδοχώρα γίνεται μέσα στα πλαίσια της στήριξης των νησιών μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις της τοπικής μας κοινωνίας.
Βάζουμε προσωρινά πλάτη ως τοπική κοινωνία, μέχρι να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα ο ήδη ψηφισμένος νόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Θυμίζουμε ότι ο νέος Νόμος περί ασύλου ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και χρειάζεται έναν εύλογο χρόνο να τρέχουν οι νέες, ταχύτερες διαδικασίες.

Οι όποιες μετακινήσεις ΔΕΝ υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού της Περιφέρειας στην οποία τοποθετούνται. Και επαναλαμβάνω, μιλάμε για μετακινήσεις ανθρώπων με ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ και ΜΟΝΟ.

Παράλληλα, θα υπάρχει κάθε στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε υποδομές και υπηρεσίες.»


Δείτε το video:

8 σχόλια:

  1. περιμένουμε να οργανωθεί ενα κράτος απο ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν ένα λόγο χωρίς γραπτά. διαβαζει το λογο του, οχι οτι εχει απλα λέξεις κλειδιά για το που θα κινηθεί.
    ΥΓ (που δεν υπερβαίνει την μια σελίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύετε κε Τσαβδαρίδη; ή νομίζετε ότι μας δουλεύετε.Απαντήστε σας παρακαλώ. Πόσοι ακόμη θα μπούν στη χώρα παράνομα; έχει τέλος αυτό που ζούμε; Έρχονται συνέχεια κατά χιλιάδες και όπως φαίνετε θα συνεχίσουν να έρχονται, πόσο καιρό θα μείνουν; μήπως για πάντα; έχετε ακούσει για την αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας; για το δημογραφικό μήπως; Τους σκορπάτε σε όλη τη χώρα, αυτό είναι επικίνδυνο; Άν γίνει κάτι και αρχίσουν όλοι αυτοί να ξεσηκώνονται ποιός θα μας προστατέψει; Το 2008 δύο τρείς χιλιάδες δήθεν αντιεξουσιαστές έκαψαν την Αθήνα. Αυτοί που είναι πολλές χιλιάδες κυρίως μουσουλμάνοι φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν, καθοδηγούμενοι από ξένους πράκτορες εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έρθουν όσοι ήρθαν και με τον Ουρσουζιδη που τους υποδέχτηκε στην Αγ. Βαρβάρα και έλεγε για τριάντα ημέρες ήρθαν οι άνθρωποι και θα φύγουν. Οοοοχι τώρα θα τους φιλοξενήσουμε, ότι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Πόσες τριάντα ημέρες πέρασαν από τότε; Αριστερά, η καταστροφή έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε με δεξιά είτε με αριστερά η ζημιά έγινε και συνεχίζει να γίνεται.

      Διαγραφή
  4. σας ψηφισαν αγορι μου για να σταματισει το μπαχαλο του Αλεξη.
    Οι ρεαλιστικες λυσεις αν δεν ειναι για το συμφερον της πατριδας δεν ειναι λυσεις ειναι προδοσια. Αλλου αυτα τα κολπα αλλα λεγατε πριν βγητε. Μονο ο κυριακος εχει δικαιο = ΦΡΑΚΤΗΣ - ΑΛΤ ΤΙΣ ΕΙ - ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. δεν ειμαι ρατσιστης πατριωτης με τρια παιδια ειμαι φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάτη να βάλετε εσείς ,εγώ θέλω τα παιδιά μου να κυκλοφορούν άνετα και με ασφάλεια,και όχι με μουσουλμάνους με ζωώδη ένστικτα δεξια αριστερά.
    Καταλάβου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ. ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ;;ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτηση: τα νησιά και η κάτω ελλάδα που τόσα χρόνια βγάζουν παραπάνω χρήμα, γιατί δεν έχουν βάλλει πλάτη στα τρομακτικά προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε; ισα-ίσα μας έχωσαν και πετρέλαιο θέρμανσης στο θεό, ετσι για να την φύγει η μισή ημαθία γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ