Quantcast

http://picasion.com/

«SOS» για το Βέρμιο εκπέμπουν πολίτες της Ημαθίας

Με αντιπροσωπεία του δικτύου, των φορέων και συλλογικοτήτων και πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, «SOS Βέρμιο», συναντήθηκε το απόγευμα, 9/11, στη Βέροια αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Χρήστο Γιαννούλη, την περιφερειακή σύμβουλο Δήμητρα Θωμά και τον Αθανάσιο Χειμώνα υποψήφιο με την παράταξη στην Ημαθία, με θέμα τη δημιουργία αιολικών πάρκων. Τα μέλη του δικτύου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας στο Βέρμιο επισημαίνοντας πως η φέρουσα περιβαλλοντική ικανότητα του Βερμίου έχει, προ πολλού, εξαντληθεί.
Ειδικότερα για το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Τρούλος» έκαναν λόγο για φαραωνικό έργο με διάμετρο πτερωτών ανεμογεννητριών 150 μέτρα, τονίζοντας πως αν και υφίσταται άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Αναστάσιος Κωστόπουλος.


Δείτε φωτογραφίες από τις θέσεις όπου θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες:


Πηγή

7 σχόλια:

  1. λαϊκισμός.κόπτονται για το περιβάλλον. 4 χρονιά ούτε μιλια και τωρα παλι σεργιανι. κι επειδη ειστε ανενημερωτοι τα δαση επεκτεινονται, αρα?
    ΥΓ Δεν είμαι του Κυριακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννούλη, σήμερα κάνει να φάμε χοιρινό ή το απαγορεύει η σαρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Αιολικό Πάρκο με τις Ανεμογεννήτριες κοντά στα Τέμπη, γιατί ΔΕΝ "μολύνει" το περιβάλλον του Θεσσαλικού Κάμπου και ΘΑ "μολυνθεί" ο ορεινός τόπος της Ορεινής Κεντρικής Μακεδονίας??? Μήπως κάποιοι είναι ΗΔΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια οι οικολόγοι ζητούσαν την αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων από Ανανεώσιμες. Τώρα ένα απίθανο κόμμα ζητάει τα αντίθετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε όλο τον κόσμο γίνονται αιολικά πάρκα και δεν εχει συμβεί τίποτα και στο Βέρμιο αν γίνουν αιολικά πάρκα θα καταστραφεί το δάσος μας;;; Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε 1000 χρόνια πίσω...... Αφηστε τον τόπο μας να εξελιχθεί κι αφήστε τις ανοησίες περί καταστροφής του δάσους της πανίδας και της χλωρίδας και της χελώνας καρέτα καρέτα... Μια ζωή αυτός ο τόπος να μένει πίσω και να μην προχωρήσει ποτέ και τίποτα. Κάντε κανενα ταξίδι και ανοίξτε τα μάτια σας. Δείτε πόσα αιολικά πάρκα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ανέβουν στο αιολικό πάρκο στο Βερμιο να δούνε πως ειναι οι ανεμογεννήτριες και να μην φοβίζουν τον κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε σε μια 10ετια να δεις πως θα ναι εκει!!! Που θα μείνουν παλιοσίδερα μόλις έρθει η ημερομηνία λήξης!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ