Τα Ρουγκάτσια και τη Γουρουνοχαρά αναβιώνει ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων για 26η χρονιά αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς. Τα έθιμα και τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια, το Μακροχώρι, τη Μέση και το Διαβατό, στις 24, 25, 26, 27 και 31 Δεκεμβρίου
2019, με τα μέλη του Συλλόγου να προσκαλούν όλο τον κόσμο να ακολουθήσει τα μπουλούκια γιορτάζοντας μαζί τους τα Χριστούγεννα αλλά και να απολαύσουν το γλέντι της Γουρουνοχαράς. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:


24 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. στην πόλη της Βέροιας με αφετηρία τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά της πόλης.

25 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 09:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού για να μοιράσουν την ευλογία στα σπίτια των κατοίκων.

26 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 10:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού όπου θα καταλήξουν στον χώρο της Γουρουνοχαράς για την αποκορύφωση του εθίμου όπου θα γίνει το γνωστό ρουμλουκιώτιλο γλέντι σερβίρετε χοιρινή τηγανιά και άφθονο κόκκινο κρασί πάντα με τη συνοδεία του ζουρνά στους ζουρνάδες η ζυγιά του Θωμά Μυλωνά

27 Δεκεμβρίου στην Μέση Ημαθίας 09:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εκεί θα μοιράσουν την ευχή για καλή χρονιά και καλή σοδειά στους κατοίκους του χωριού και θα συνεχίσουν στο Διαβατό Ημαθίας.

31 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας 09:00πμ με αφετηρία το Ε.Α.Κ θα κινηθούν κάθετα της Αριστοτέλους προς την τάφρο του 66

Σας περιμένουμε να ακολουθήσετε το μπουλούκι γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα μαζί μας αλλά και στις 26 στο χώρο της Γουρουνοχαράς για ένα παραδοσιακό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ