Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Υγρό λίφτινγκ»: Το νέο "όπλο" για νεανικό και λαμπερό πρόσωπο χωρίς νυστέρι

Οι γιορτές πλησιάζουν. Ο χρόνος τρέχει και η καθημερινότητά μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Όμως η ζωή είναι ωραία και αξίζει να ζούμε τη κάθε στιγμή… Μήπως είναι η κατάλληλη ώρα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και το πρόσωπό μας; Οι τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική μας
δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ένα πιο νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό πρόσωπο χωρίς να καταφύγουμε απαραίτητα στο νυστέρι.

Το liquid facelift – «υγρό λίφτινγκ» είναι το νέο «όπλο» για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του προσώπου. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το χειρουργικό λίφτινγκ, αλλά δίνει μια νέα ώθηση στη χρήση των ενέσιμων εμφυτευμάτων. Η φιλοσοφία του «υγρού λίφτινγκ» δεν εστιάζει μόνο σε μεμονωμένες ρυτίδες και σε μεμονωμένα «γεμίσματα» που πολλές φορές αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά μας. Αντίθετα το «υγρό λίφτινγκ» αποκαθιστά τη συνολική απώλεια όγκου και τελικά σβήνει τις ρυτίδες, αναστρέφει τη χαλάρωση και το πρόσωπό μας δείχνει 5-7 χρόνια νεότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός Αχιλλέας Χαντές, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Active Member στην International Society of Aesthetic Plastic Surgery και στην Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής απαντά σε μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις για αυτή τη νέα τεχνική.

Τι ακριβώς είναι τελικά το «υγρό λίφτινγκ»;

Πρόκειται για μία σχετικά νέα τεχνική μη χειρουργικού λίφτινγκ που εφαρμόζεται από τους πλαστικούς χειρουργούς. Συνδυάζουμε κυρίως το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ (Teosyal, Restylane, Juvederm, κτλ).

Το μπότοξ χρησιμοποιείται κυρίως για το άνω τριτημόριο του πρόσωπου και απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης στις περιοχές του μεσόφρυου, του μετώπου και γύρω από τα μάτια (το γνωστό «πόδι της χήνας»). Με την κατάλληλη τεχνική μπορεί να επιτευχθεί μια ελαφριά ανύψωση των φρυδιών, κάνοντας το βλέμμα μας πιο ξεκούραστο. Επίσης το μπότοξ γίνεται στην περιοχή της κάτω γνάθου (Nefertiti Lift) και στο λαιμό για να βελτιωθεί το περίγραμμα του προσώπου και να περιορίσουμε τη χαλάρωση λόγω της επίδρασης της βαρύτητας.

Και πως ακριβώς χρησιμοποιείτε το υαλουρονικό οξύ στο «υγρό λίφτινγκ»;

Η φιλοσοφία της χρήσης του υαλουρονικού στο «υγρό λίφτινγκ» είναι εντελώς διαφορετική. Δε γεμίζουμε μόνο τις ρυτίδες. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό σε όλο το πρόσωπο και το τοποθετούμε σε βαθύτερα στρώματα και σε μικρές ποσότητες παντού. Έτσι δημιουργείται ένα πλέγμα που σταδιακά απορροφά το νερό του οργανισμού μας και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση των ρυτίδων (ρινοπαρειακές-ρινοχειλικές ρυτίδες, ρυτίδες και «σακούλες» των κάτω βλεφάρων, ρυτίδες της λύπης, ρυτίδες άνω χειλούς) και αποκατάσταση του όγκου και της χαλάρωσης του προσώπου, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά μας. Επομένως με το «υγρό λίφτινγκ» έχουμε άμεσα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Συνήθως απαιτούνται 15-20 λεπτά για να ολοκληρωθεί το liquid facelift.

Είναι επώδυνο το «υγρό λίφτινγκ»;

Ο πόνος είναι ελάχιστος. Οι σύριγγες που χρησιμοποιούμε είναι ιδιαίτερα λεπτές και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε για 30 λεπτά μια αναισθητική κρέμα για να εξαλείψουμε ακόμη και τον ελάχιστο πόνο.

Πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες;

Το liquid facelift είναι μια lunch-time θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας και είναι η ιδανική θεραπεία λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) ή ένα μικρό οίδημα για 1-2 ημέρες.

Σε ποιους απευθύνεται το «υγρό λίφτινγκ»;

Πρόκειται για μια μέθοδο που δεν έχει περιορισμούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες που τους απασχολεί η βελτίωση της εικόνας του προσώπου τους, δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και θέλουν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές μετά την ηλικία των 30 θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τη μέθοδο αυτή.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι το liquid facelift δρα και προληπτικά, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Πόσα χρόνια κερδίζουμε και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Με το «υγρό λίφτινγκ» επιτυγχάνουμε να δείχνουμε 5-7 χρόνια νεότεροι και διαρκεί για 1-2 χρόνια περίπου. Βέβαια τα αποτελέσματα εξαρτώνται και από το κάθε άτομο ξεχωριστά και μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες συντηρητικές θεραπείες.

Ποιες άλλες τεχνικές συνδυάζονται με το «υγρό λίφτινγκ»;

Τα fractional laser CO2 (Fraxel), το Fractional RF Microneedling, αποτελούν μια νέα τεχνολογία και όταν εφαρμόζονται προκαλούν ένα ήπιο «ξεφλούδισμα» του δέρματος σε 1-3 ημέρες, εξαφανίζοντας τους ανεπιθύμητους «λεκέδες» και λειαίνοντας κατά πολύ τις λεπτές ρυτίδες.

Επίσης με την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων και εστιασμένων υπερήχων Hifu (Thermage, Ultherapy) επιτυγχάνουμε αύξηση της θερμοκρασίας των εν τω βάθει ιστών χωρίς να προκαλούμε βλάβη στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται εντυπωσιακή σύσφιγξη του δέρματος και τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα.

Στο «υγρό λίφτινγκ» επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεσοθεραπεία (έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων με προσθήκη νευροπεπτιδίων και υαλουρονικού οξέος, αυξητικών παραγόντων-PRP) και το πολυγαλακτικό οξύ.

Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα μεταμόσχευσης αυτόλογου λίπους μετά από λιποαναρρόφηση και βλαστοκυττάρων (stem cells). Η τεχνική αυτή δίνει τα αποτελέσματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά απαιτεί χειρουργική επέμβαση και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος.

Κοστίζει πολύ το υγρό λίφτινγκ;

Κοστίζει όσο μια θεραπεία μπότοξ και υαλουρονικού. Βέβαια το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή ενός γιατρού δεν είναι η τιμή. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι πλαστικοί χειρουργοί και γι αυτό πριν πάρετε την τελική σας απόφαση να ελέγξετε, αν ο γιατρός σας είναι στη λίστα των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Που άλλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υαλουρονικό;

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για πιο σαρκώδη ή juicy χείλη, για να τονίσουμε τις γωνίες του προσώπου, για τόνωση ζυγωματικών, για αναίμακτη ρινοπλαστική, και για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων.

Σε όλα αυτά θα επεκταθούμε σε μια άλλη ίσως συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο:

2331023330 Ελήας 7, Βέροια
2310250715, Αγίας Σοφίας 16, Θεσσαλονίκη
2381400401, Δημοκρατίας 5, Έδεσσα
http://www.chantes.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ