Κρύο και νηστεία; Καιρός για λαχανόρυζο κοκκινιστό!

Από τον chef του veriotis.gr Γιώργο Μεταξά
Οικονομικό, με ιδιαίτερη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, το λάχανο κυριαρχεί στις χειμωνιάτικες μαμαδίστικες συνταγές. Ειδικά τώρα στη νηστεία, μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους για να απολαύσουμε ένα ζεστό και
θρεπτικό φαγάκι. Όπως αυτός που μας προτείνει ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Λαχανόρυζο κοκκινιστό λοιπόν! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά
•1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
• 1 πράσο (κομμένο σε φέτες)
• 2 καρότα (κομμένο σε φέτες)
• 1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
• 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1-2 κλωνάρια σέλερι (ή 1/2 ψιλοκομμένη σελινόριζα)
• 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
• χυμός από ένα λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι φρέσκο, λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.

Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά (να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό). Προσθέτουμε τον πελτέ,την ψιλοκομμένη ντομάτα και ζεστό νερό (2-3 φλ). Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 15′ (να φουσκώσει το ρύζι).

Το φαγητό μας θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό, γι΄ αυτό αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.

Τέλος πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πουδράρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. 
Αν δεν νηστεύουμε συνοδεύεται με παραδοσιακή φέτα ή ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ