Στην Κωνσταντινούπολη ο Σύλλογος της Κουμαριάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η Ντολιανή» πραγματοποίησε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι δύο ηπείρων Ευρώπης και Ασίας. «Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σπουδαία μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού, την Παναγία την
Μπαλουκλιώτισσα και τους τάφους των Πατριαρχών, το Αγίασμα των Βλαχερνών όπου ψάλαμε όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και φυσικά τον Ναό της Αγίας Σοφίας, μνημεία που μας προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης. Πραγματοποιήσαμε κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, περιηγηθήκαμε στην Πόλη, στις περίφημες αγορές της, Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή αγορά, «γευτήκαμε» τα χρώματα και τα αρώματά της, διασκεδάσαμε με μουσικές και χορούς της Ανατολής. 

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν. Τόσο όμορφο ήταν το κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας που κατάφερε να υπερισχύσει και της ταλαιπωρίας που υπήρχε κατά την εξάωρη παραμονή μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα μέλη του συλλόγου μας κατάφεραν να ομορφύνουν την αναμονή όλων όσων βρίσκονταν εκεί πραγματοποιώντας μία αυτοσχέδια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η εκδρομή μας στην Πόλη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο του Δάνου Φιλιππίδη, τους κ. Δάνο, Χρήστο Φιλιππίδη και το προσωπικό τους για την άψογη οδήγηση και συμπεριφορά τους σε όλη την διάρκεια της εκδρομής. Επίσης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και δεσμευόμαστε για νέες τουριστικές αποδράσεις εξίσου μαγευτικές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Κουμαριάς.

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια τι όνομα είναι αυτό του συλλόγου σας ; σίγουρα δεν είναι βλάχικο σαν σλαβικό ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ