Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με Κενυάτη δρομέα και διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας ο 8ος Φιλίππειος Δρόμος

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου
Με τον νυχτερινό αγώνα στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας και την συμμετοχή του Κενυάτη δρομέα Άμος Κόετς 
εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται φέτος ο 8ος Φιλίππειος Δρόμος, που θα διεξαχθεί στη Βέροια το Σαββατοκύριακο 7 και 8
Δεκεμβρίου 2019. Αυτά ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές και υποστηρικτές του 8ου Φιλίππειου Δρόμου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 13/11 στο Δημαρχείο της Βέροιας. Παρόντες, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Χαράλαμπος Καϊλόγλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας και ο Γραμματέας Γιάννης Καραγιάννης. 


Οι φετινές καινοτομίες όπως τις παρουσίασαν οι κύριοι Τσιάρας και Καραγιάννης
- Ο νυχτερινός αγώνας του Σαββάτου city trail 4,5 km (discover veria), που θα διεξαχθεί στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας, με τους δρομείς να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέσα από τις παραδοσιακές συνοικίες της Κυριώτισσας, της Μπαρμπούτας, την Εβραϊκή Συνοικία, τον πεζόδρομο της πόλης αλλά και σε παραποτάμια διαδρομή. Μάλιστα, κατά μήκος της διαδρομής θα ακούγεται και μουσική.
- Η συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον αγώνα των 1000 μέτρων για παιδιά δημοτικού του Σαββάτου. Κάτι που όπως αναφέρθηκε, δείχνει πως ο Σύλλογος Δρομέων δεν είναι μια κλειστή ομάδα αθλητών.
- Η συμμετοχή του Κενυάτη δρομέα Άμος Κόετς με χρόνο ρεκόρ σε Μαραθώνιο 2.11'.6'', που έρχεται στη Βέροια αποκλειστικά για τη συμμετοχή στον Φιλίππειο Δρόμο. Πρόκειται για μια ακόμα καινοτομία στα πλαίσια αναβάθμισης του αγώνα, που θα ανεβάσει την αγωνιστική και θεαματική ποιότητα. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, περιμένουν ακόμα απάντηση για τη συμμετοχή τους από μεγάλους Έλληνες δρομείς.
- Όλοι οι δρομείς των 14,6km θα λάβουν, πέρα από το μετάλλιο, δώρο ένα σακίδιο πλάτης και τα διατροφικά προϊόντα στον τερματισμό, ενώ σακίδιο θα πάρουν δώρο και όλοι οι δρομείς των 1000μ, 2000μ  και 4500μ.


Κατά τα άλλα, στο αγωνιστικό κομμάτι, το Σάββατο 7/12 το απόγευμα στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας 1000μ παιδιών Δημοτικού μαζί με τα παιδιά του ΜΑμΑ και του ΚΔΑΠ, στις 18:15 ο αγώνας 2000μ παιδιών Γυμνασίου και στις 18:40 ο νυχτερινός δρόμος discover veria των 4500μ. Την Κυριακή 8/12 στις 10:30 θα γίνει η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 14,6 km από τη Βεργίνα με τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει η εκκίνηση ενός μικρού αγώνα 500μ από την Ελιά, για λιλιπούτειους δρομείς και άτομα με αναπηρία (ΚΕΜΑΕΔ).


«Η λέξη θεσμός ταιριάζει απόλυτα στον Φιλίππειο Δρόμο, που κάθε χρόνο ανθίζει και γεμίζει περισσότερες συμμετοχές. Πέρα του αγωνιστικού κομματιού, η διοργάνωση στοχεύει στη γνωριμία με το ιστορικό περιβάλλον της πόλης και την τόνωση της εξωστρέφειας του δήμου και αυξάνει την επισκεψιμότητα, κάτι που μας ενδιαφέρει σαν δήμο», ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος.


Ο κ. Τσιάρας ευχαρίστησε τον δήμο Βέροιας, το Τμήμα Τροχαίας, τους εθελοντές, τους χορηγούς, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής, τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης στα πλαίσια της αναβάθμισης του αγώνα (δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα).


Ο κ. Καϊλόγλου αναφέρθηκε στη συνδρομή της Τροχαίας, με ανθρώπινο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τονίζοντας πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούν στους αγώνες του Σαββάτου ανοιχτές δυο κεντρικές οδοί, η Βενιζέλου και η Ελιάς, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες που δε συμμετέχουν. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, θα γίνει πλήρης αποστείρωση στον χώρο του αγώνα από την Τροχαία, κάτι που συμβαίνει μόνο σε μεγάλες διοργανώσεις και δίνει στους δρομείς μια διαφορετική αίσθηση.


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα αναφέρθηκε ο κ. Καραγιάννης, ευχαριστώντας αρχικά τον δήμο, την Τροχαία, τους εθελοντές και τους χορηγούς, λέγοντας πως είναι ένας αγώνας με μεγάλο προϋπολογισμό, που ξεπερνάει τα 20.000€, παίρνει επιβραβεύσεις τόσο από τον κόσμο όσο και από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. 

Οι φετινές προσδοκίες φτάνουν τις 700 - 750 συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα των 14,6km και τις 350 - 400 συμμετοχές στον αγώνα των 4,5km, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 250 και 100 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 50% των συμμετοχών δηλώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του αγώνα, το πρόγραμμα των αγώνων και που να δηλώσετε συμμετοχή. Σημειώνεται από τους διοργανωτές, πως στους παιδικούς αγώνες η δήλωση θα γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους γονείς, με προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης.



1 σχόλιο:

  1. βαζετε τοσο κοπο, χρονο, τοσα χρονια σε ολους τους αγωνες. οκ, το κατανοω. η αποφαση ομως να αυξηθει το αντιτιμο απο 5 στα 10 ευρω σκεφτηκατε οτι μπορει να φθίνει των αριθμων συμετοχων. εχει συμβει σε αγωνες (περαν των κεντρικων) που καναν το αναλογο. ας διαψευσθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ