Quantcast

http://picasion.com/

Υπό κατάληψη το 3ο και 4ο ΓΕΛ Βέροιας

Ποια τα αιτήματα των μαθητών
Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της 14ης Νοεμβρίου το 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα το 3ο Λύκειο Βέροιας είναι αυτό το οποίο τελεί υπό κατάληψη για τρεις συνεχόμενες ημέρες (από τις 12/11), αφήνοντας παράλληλα μέχρι και χθες τους μαθητές
του 4ου Λυκείου να μπουν κανονικά στις αίθουσες τους. Από σήμερα όμως το πρωί οι μαθητές του 4ου Λυκείου προχώρησαν και ίδιοι σε κατάληψη μαζί με τους μαθητές του 3ου Λυκείου, με κάποια από τα αιτήματα τους να είναι:
  • Αναβάθμιση υλικοτεχνικής δομής
  • Αποτελεσματικό επαγγελματικό προσανατολισμό
  • Ανταπόκριση εκπαιδευτικής διαδικασίας στις Ανάγκες της Αγοράς εργασίας
  • Εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας και των πληροφοριών στα βιβλία
Όπως επίσης εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους έναντι
  • Στις αυξημένες ώρες κατευθύνσεων που σε συνδυασμό με τα φροντιστήρια εξοντώνουν τον μαθητή
  • Στην κατάργηση επιλογής δεύτερου πεδίου
  • Στην βάση του 10, κλπ

Φωτο - Κείμενο: Θεολόγος Μαρμάγγελος

19 σχόλια:

  1. Tεμπελόσκυλα...από μικρά μαθαίνουν στον αφορισμό και την απαξιωση του συστήματος (είτε εκπαίδευσης είτε εργασίας)!!!

    Για τους καθηγητες ούτε κουβέντα.. Δύσκολος μήνας ο Νοέμβριος χωρίς αργίες..ζάχαρη τους έκατσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκάσε ρε ζώο το τα αιτήματα μασ είναι δίκαια

      Διαγραφή
  2. Επιτέλους βλέπουμε μαθητές που διεκδικούν πραγματικά!!!!! Που διεκδικούν μία θέση στην γνώση.... μία θέση στην εργασία.... μία θέση στην κοινωνία!!!!!! Καλή επιτυχία στους αγώνες τους..... αρκεί να γίνονται για τέτοια πράγματα και όχι για να χάνονται μαθητικές ώρες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος πέφτει Κυριακή το Πολυτεχνείο...κάτι έπρεπε να γίνει! Ο Νοέμβρης δε παλεύεται...

      Υ.Γ. αν είναι μάγκες, να κάτσουν στις γιορτές μέσα στα Χριστούγεννα να κάνουν κατάληψη..

      Διαγραφή
    2. Τι είπε την εξυπνάδα του ο Ανώνυμος 8:41μ.μ.
      Να σε στείλουμε στη ΓΣΕΕ εσένα να προτείνεις απεργία τις Κυριακές! Ορσε βόδι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε των 10.05μ.μ

      Μάλλον πρέπει να είσαι και συ ένας απο τους τεμπελχανάδες, που βλέπουν απ την αρχή τους έτους τις αργίες πότε πέφτουν ( φέτος είσαι τυχερός,δε σε ρίξανε..) και παρακαλάνε όταν βγαίνει ο Αρναούτογλου το βραδυ οταν έρχεται κακοκαιρια τον χειμώνα, να σου δώσει ελπίδα για λίγα παραπάνω εκατοστά χιόνι, για να συνεχίσεις τον υπνάκο σου ( σα βόδι εσύ αυτή τη φορά , όπως κοιμάσαι..)..

      Υ.Γ. ( θα γούσταρες πολύ να ήσουν κάπου εκεί στη Γκράβα , το 98 στις καταλήψεις..κάνα 4μηνο σχεδόν κράτησαν..)

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;;;;;; ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΡΕ;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ (ΜΕΤΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΗ )ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;;;

      Διαγραφή
  3. Ένα μήνα σερί να δουλέψουν αυτή η φυρα , οι καθηγητές, να το δω και να μη το πιστέψω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο 3ο υπάρχουν οι καλύτεροι μαθητές της Βέροιας. Τις 2 ημέρες κατάληψης θα τις αναπληρώσουν από τους ημερήσιους περιπάτους. Αν δεν ξέρετε μη βγάζετε συμπεράσματα.
    -Αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσει κανονικά-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνεί την Παρασκευή γιορτή για το Πολυτεχνείο ? και λέω και γω..τι τους έπιασε να τον ανοιξουν Παρασκευατικα...

      Όσο για τους περιπάτους μια χαρα θα γίνουν τον Μάρτη όταν πιασουν οι ζέστες..σε ενα διμηνο κανεις δε θυμαται τίποτα..

      Διαγραφή
  5. "Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυξημένες ώρες των κατευθύνσεων στο σχολείο"! Συγγνώμη, μόνο σε μένα ηχεί παράλογο το αίτημα; Λιγότερες ώρες διδασκαλίας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων στο σχολείο για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στο φροντιστήριο; Φοβερή λογική! Δεδομένο λοιπόν ότι το σχολείο είναι πάρεργο, απλώς πρέπει να παρευρίσκονται, μόνο σώματι, όχι απαραίτητα και ψυχή. Πώς ξεριζώνεις τη νοοτροπία χρόνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι μαθήτρια του 3ο ΓΕΛ Βέροιας . Την παιδεία πλέον την έχουν κάνει τεχνοκρατική , προωθούν έναν άνθρωπο υλιστή και τεχνοκράτη ο οποίος ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει τις επίπλαστες ανάγκες του επειδή θεωρεί πως τα υλικά αγαθά θα τους προσφέρουν αυτό που χρειάζονται , είναι χρησιμοθηρική και ωθεί τον μαθητή στη βαθμοθηρία προσφέροντας του μόνο τεχνικές γνώσεις . Πλάθει έναν άνθρωπο που δεν έχει ολοκληρωμένες γνώσεις και δεν βοηθάει τους μαθητές να αναπτύξουν τις πνευματικές τους δεξιότητες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στην κοινωνία . Τα περισσότερα από τα αιτήματά μας έχουν βάση και λογική ! η εκπαίδευση πλέον έχει γυρίσει εναντίον μας ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι πλάι στους μαθητές και να τους στηρίζει. Θα έπρεπε να βγάζει στην κοινωνία μορφωμένες προσωπικότητες και όχι ημιτελής " κατασκευές "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε πολλα η μαθητρια εχει δικιο. νομιζω ομως πως ποτέ η πατριδα μας δεν ειχε πιο μορφωμένη (προσοντα) νεολαία και καλυτερο εκπαιδευτικο συστημα απ ολες τις αποψεις ( σχολεια, προσωπικο, ειδικοτητες , παραλληλες, εργαστηρια, γλωσσες, αριθμο μαθητων ανα τμημα, βαρδιες, καθολικη σχεδον φοιτηση των νεων χωρις εργασιακες υποχρεωσεις κτλ)
      το προβλημα μαλλον εχει να κανει με την ανεργια και την έλλειψη σχεδιασμου οικονομικης αναπτυξης που οσο περναν οι δεκαετιες γινεται ολο και πιο εντονο και ειδικα στο οτι δεν υπαρχουν δουλειες σαν αυτες που τουλαχιστον υπηρχαν μεχρι και τις δεκαετιες 1980-90 στην ευρωπη και απορροφούσαν εκει μεγαλα τμηματα του πληθυσμου σε καλα αμοιβομενες τεχνικες - χειρονακτικες θεσεις.
      εδω ολοι προσανατολιζονται σε σχολες -πτυχια που δυστυχως πλεον δε δινουν δουλεια εδω και πολλα χρονια και ελλείψη αλλων ικανοποιητικων θεσεων εργασιας μας εχουν φερει στο αδιεξοδο αυτο.
      το γεγονος οτι μολις "ανοιξουν" καποιες θεσεις διορισμων σε καποια συγκεκριμενα πτυχια παρατηρείται τις επομενες χρονιες τρομακτικη ανοδο των μοριων εισαγωγης ( αλλα και το αντιθετο ) δειχνει οτι κατι παει αναποδα σε ολα.
      τωρα, ποιος θα δωσει λυσεις και ποιες θα ειναι αυτες, ειναι το μεγαλο ζητουμενο.

      Διαγραφή
    2. Είσαι ντουγρού για πορεία του ΠΑΜΕ και στην αγκαλιά του Σύριζα...καλά το πας..

      Άντε στρώσου να διαβάσεις, και άσε τις θεωρίες για τη παιδεία.. Σε 15 χρόνια θα λες άλλα..

      Διαγραφή
  7. Εν οίδα, βρεγμένη σανίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλη επιτυχια στα παιδια των λουκετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΕΑΛΙΣΤΡΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ. ΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είστε σε ένα καινούργιο σχολείο που έχει μόλις λίγα χρόνια που χτίστηκε. Ενα σχολειο που εχει πολλές προοπτικές, και εσείς κάθεστε και κάνετε καταλήψεις και διαμαρτύρεσται. Εμείς που το σχολείο μας είναι το ΕΠΑ.Λ και είναι ένα σχολείο που λειτουργεί από το 1970 περίπου. Ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν: υγιεινή, καθηγητές, βιβλία, φύλακας. Οι τάξεις μας είναι σε άθλια κατάσταση. Τοίχοι γεμάτοι graffiti και Μουτζούρες. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε για όλα αυτά να κλείσουμε το σχολείο κάνα 5-6 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ