Quantcast

http://picasion.com/

Φυλάκιση έως 2 χρόνια για όποιον βρίζει τα Θεία

Επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια
κοινοβουλευτική επιτροπή. Όπως ειδικότερα ανακοίνωσε: Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

11 σχόλια:

  1. Αντέ να γυρίσουμε 500 χρόνια πίσω. Καλύτερα ήταν οποίος βρίζει τα θεία να τιμωρείται δια λιθοβολισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξυβρίσεις την επιλογή ενός κίναιδου να ικανοποιείται με την χρήση δονητή πρέπει να οδηγηθείς στην δικαιοσύνη, αν πάλι βρίσεις την συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκεία του κράτους που ακολουθείται από το 90% και πλέον των πολιτών της χώρας είσαι οπισθοδρομικός και γυρνάς 500 χρόνια πίσω. Μάλιστα...

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορθοδοξη τζιχαντ η αναπτυξη ηρθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O DYLOS SYXAMENOS YPOURGOS PYRE TON NOMO PHSO,,,,,ANOHTOS,,KAI AXRHSTOS,,,GIATH OLOI BRIZOUNE TA THIA TON XRHSTO MAS THN MYTERA PANAGIA MAS.GIATH DEN BRIZOUNE THN MANA TOUS TON PATERA TOUS TA PEDIA TOUS GIATH ?????? GIAUTO ERXONTE XHROTERES MERES GIA TON ELINA ,,,EUTIXOS EXOUME AGIO OROS MONASTIRHA EKLISIES KAI DEN RHXNH O XRHSTOS MAS FOTIA NA MAS KAPSH ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμ' δε' το κατάλαβες καλά. Για διάβασε προσεκτικά τι θα λέει η νεα διάταξη και μετά αναλογίσου τι ακριβώς σκοπό έχουν.
    " Επανέρχονται η κακοβουλη βλασφημία και η καθυβριση των θρησκευμάτων Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα
    καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την
    Oρθόδοξη Eκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. " .
    Και ο αλλαχ θεός είναι, όπως θρησκεία είναι και ο ισλαμισμός.
    Προσαρμόζουν τον ποινικό κώδικα συμφωνα με την νέα τάξη των πραγμάτων.
    Δεν το κάνουν για την παραδοσιακή θρησκεία των ιθαγενών, το κάνουν για τους νέους έλληνες. Δεν επαναφέρουν την παλαιά διάταξη ως ήταν.

    Αυτά τα γραβατωμένα καθάρματα ειναι πολύ χειρότερα απο τα πειναλέα 'αγράβατα', που ήταν τουλαχιστον όχι υποκριτές ως προς το ποιές ήταν οι ιδεοληψίες και προθέσεις τους.

    Η παλαιά διάταξη ήταν:

    "1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
    2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει
    δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με
    κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ."
    Τα θεία ήταν με ο,τι άρχιζε το σύνταγμα " εις το ονομα της Αγίας και Ομοουσίου Αγίας Τριάδος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν πρεπει να βριζουμε κανεναν θεο οποιας θρησκειας οπως και καννεαν προεδρο της δημοκρατιας καμιας χωρας κτλ κτλ . φυσικα θα υπαρχουν και ποινες για τους παραβατες, οχι τρομαχτικα δυσαναλογες, αλλα δε θα σκοτωθουμε κιολας για 6-8 μηνες παραπανω ή λιγοτερο στην ποινη ρε ΕΛΛΗΝΕΣ... υπερευαίσθητοι που μολις ανοιγουν μερικοι το στομα τους αρχιζει ενας οχετός ύβρεων απο λεξεις και φρασεις εμετικες προς τα όποια θεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού ο μόνος κριτής είναι ο θεός? Γτ χρειάζεται την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γελάει ο κόσμος με τα θεία, την θεία, το σύνταγμα και τους νόμους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δική μου θρησκεία ονομάζεται ΑΕΚ! Έχω ακούσει πολλούς να την βρίζουν αλλά δεν είδα κανέναν φυλακή! Μόνο ΑΕΚ ρε μούτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια είναι η θρησκεία.... Η ΑΕΚΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ