Quantcast

http://picasion.com/

Μια Ελληνίδα ζει στη Γροιλανδία και αυτή είναι Βεροιώτισσα!

«Όπου υπάρχει κουκκίδα στο χάρτη, υπάρχει και Έλληνας» είπε ο Νίκος Μάνεσης για να πλασάρει το θέμα χθες στην εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις και έναν Βεροιώτη, συμπληρώνουμε εμείς, κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά... ξετρυπώνοντας
συμπατριώτες μας σε διάφορα σημεία του κόσμου. Όπως η περίπτωση της Ιωάννας Μαυροκεφαλίδου, μιας Βεροιώτισσας που ζει στη Γροιλανδία και εκπροσωπεί μόνη της όχι μόνο τους Βεροιώτες αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική Ελληνίδα! Η Ιωάννα μετακόμισε εκεί σχετικά πρόσφατα και εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός για κακοποιημένα παιδιά στον δήμο Σερμερσόοκ της πρωτεύουσας Νουούκ.

Πως βρέθηκε όμως από τη Βέροια στη Γροιλανδία και πως εντοπίστηκε από την εκπομπή; Η Ιωάννα Μαυροκεφαλίδου έφυγε από τη Βέροια για σπουδές στην Κρήτη και από εκεί στη Δανία για την πρακτική της άσκηση, όπου έμεινε τελικά για 8 χρόνια, ενώ μόλις πριν 1,5 μήνα μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας. 

Πως εντοπίστηκε η μοναδική Ελληνίδα και μάλιστα Βεροιώτισσα από την εκπομπή; Οι τηλεθεατές της εκπομπής, από όποιο σημείο της Ελλάδας ή του κόσμου και αν βρίσκονται, στέλνουν φωτογραφίες την ώρα που την παρακολουθούν, οι οποίες και προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τη δική της φωτογραφία έστειλε και η Ιωάννα από τη Γροιλανδία, κάτι που ιντρίγκαρε τον Νίκο Μάνεση, καλώντας την να επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του προκειμένου να βγει μέσω skype στην εκπομπή. Έτσι και έγινε. 

Η Ιωάννα δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τον τρόπο ζωής εκεί, χαρακτηρίζοντας την μετακόμιση στη μακρινή και παγωμένη Γροιλανδία μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς βρήκε ανθρώπους ευγενικούς και χαμογελαστούς, που μάλιστα μοιάζουν πάρα πολύ στην νοοτροπία με τους Έλληνες. Ανθρώπους που ξέρουν να διασκεδάζουν και που έχουν τα σπίτια τους ανοιχτά. Είναι μάλιστα τόσο «Έλληνες», που ήδη προσπαθούν να την παντρέψουν εκεί, με τις μανάδες και τις αδελφές όπως είπε, να έχουν ξεκινήσει τα προξενιά. (Ολόκληρη η εκπομπή εδώ και το σχετικό απόσπασμα από το 01:09:40).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ