Στηρίζει την Black Friday ο Εμπορικός Σύλλογος

Η «Black Friday», θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ο θεσμός ξεκίνησε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες πόλεις, (Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πάτρα) και πιλοτικά σε μικρότερες. Η Διοίκηση του
Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αποφάσισε να στηρίξει την συγκεκριμένη διοργάνωση, καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν και να προετοιμαστούν, ώστε αυτή η προωθητική ενέργεια να δώσει μια μικρή ανάσα στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά, αλλά και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να προβούν σε συμφέρουσες αγορές και να να αξιοποιήσουν προς το συμφέρον τους τις χαμηλές τιμές που θα βρουν στα καταστήματα της Βέροιας.

- Ταυτόχρονα τα μέλη της Διοίκησης επισημαίνουν στους εμπόρους τον κίνδυνο ο θεσμός αυτός να χάσει το σκοπό και την αίγλη του, εάν μετατραπεί από ημέρα γιορτής του εμπορίου, σε μία ακόμη παρατεταμένη και αναιμική περίοδο προσφορών.

Για όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων θελήσουν να συμμετάσχουν στην Black Friday, θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

1. Κατά την ημέρα αυτή, εφαρμόζεται το ισχύον ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου χωρίς καμία παράταση. Δηλαδή 8:30- 14:00 και το απόγευμα: 17:00- 20:30

2. Θα πρέπει να εφαρμόζονται οι όροι και οι κανόνες της Υπουργικής απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

3. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών, είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολή εποχή.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για την πρωτοβουλία- μία ακόμη -προάσπισης της ελληνικής παράδοσης. Δε βγήκε όμως ανακοίνωση για την προστασία του "ελληνικού τρόπου ζωής". Εύγε στον σύλλογο. Τιμή στα μέλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ