Quantcast

http://picasion.com/

Εγκρίθηκε ο Απολογισμός και Ισολογισμός του δήμου Βέροιας για το 2018

Ελλειμματικός ο Ισολογισμός κατά 1.094.972,42€
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός, ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του δήμου Βέροιας για το 2018, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο. Τα
στοιχεία παρουσίασαν στο Σώμα η λογίστρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Εύη Αλεξανδροπούλου και ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Δημήτρης Σαζακλίδης, με τον Ισολογισμό να κλείνει ελλειμματικός κατά 1.094.972,42€.

Ακολούθησε ένα κύκλος διευκρινιστικών ερωτήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και η τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να σχολιάσουν τα στοιχεία. Κατά την ψηφοφορία, λευκό ψήφισαν 9 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» και της παράταξης «Συνδημότες» και κατά ψήφισαν 7 δημοτικοί σύμβουλοι, της παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».


Ο Απολογισμός του Δήμου Βέροιας του έτους 2018 παρουσιάζει:

Έσοδα: 38.056.190,11€
Έξοδα: 29.841.126,26€
Χρηματικό Υπόλοιπο: 8.215.063,85€.

Ο Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας χρήσης 2018 παρουσιάζει:

Γενικό Σύνολο Ενεργητικού: 133.859.092,85€
Γενικό Σύνολο Παθητικού: 133.859.092,85€
Καθαρά Αποτελέσματα (έλλειμμα) Χρήσης: -1.094.972,42€ (το 2017 έκλεισε με πλεόνασμα 506.625,31€)


Το παράπονό του εξέφρασε ο Παύλος Παυλίδης για το γεγονός ότι τα στοιχεία του ορκωτού λογιστή ήρθαν στα χέρια των δημοτικών συμβούλων την τελευταία στιγμή. «Θέλουμε να ψηφίσουμε αλλά έχουμε εικόνα της τελευταίας στιγμής, που μας εμποδίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Κάτι δεν πάει καλά με τον ισολογισμό. Εμφανίζετε 25% ισολογισμό και απολογισμό μικρότερο από πέρυσι και δεν κοκκινίζετε;», σημείωσε ο Αντώνης Μαρκούλης, σχολιάζοντας την υστέρηση είσπραξης εσόδων από τον δήμο ως αποτέλεσμα πελατειακής πολιτικής. «Δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε, είναι αντίθετος στις αρχές μας γιατί εμείς δεν έχουμε μάθει να κοροϊδεύουμε κανέναν. Δεν μπορείτε να φέρνετε τελευταία στιγμή το σημείωμα του ορκωτού λογιστή. Σε ελάχιστο χρόνο βρήκαμε πράγματα. Αν καθίσει κάποιος και τον μελετήσει τι θα βρει; Υπάρχει πολιτική ευθύνη», ανέφερε ενώ απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας τους ζήτησε «αν θέλετε να έχουμε μαζί καλή περπατησιά και να αφήσουμε καλό έργο στην πόλη, θα πρέπει αυτή η πόλη να κερδίζει κάτι από την παρουσία μας».

Λαμβάνοντας την απάντηση του Δημάρχου πως «κάποιοι είτε δεν διάβασαν καλά τον απολογισμό είτε θέλουν να δείξουν κάτι άλλο εδώ μέσα. Όποιος τον διαβάσει θα δει ότι οι δήμοι δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα από παρελθόντα έτη. Υπάρχει στον προϋπολογισμό ένα ποσό σχεδόν 7,5 εκατ. από τα οποία εισπράχθηκαν ελάχιστα. Τον πολιτικό μας απολογισμό τον κάναμε και ενώπιον όλου του δήμου της Βέροιας και πήραμε τα τριπλάσια ποσοστά από εσάς. Οι δημότες αποφάσισαν και μας έδωσαν κάτι που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα», είπε ο Δήμαρχος.

«Θετικό ότι αναπτύχθηκε μια συζήτηση για τον ισολογισμό και τον απολογισμό αλλά δείχνει ότι έτσι όπως έρχεται το θέμα, δεν υπάρχει χρόνος. Τέτοιες ειδικές συνεδριάσεις να γίνονται ξεχωριστά. Η συζήτηση έρχεται σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της νέας κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, δρόμο που βρήκε στρωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν τα μισά έσοδα του δήμο προέρχονται από φορολογία και ανταποδοτικά τέλη από εργαζόμενους του δήμου και λαϊκά στρώματα. Θα καταψηφίσουμε όσες φορές και αν έρθει», τόνισε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

«Το πρόγραμμα της 5ετίας εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο και εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Ο δήμος δεν είναι κερδοσκοπικό ίδρυμα, θα παρουσιάσει  και ζημίες», σημείωσε ο Στέλιος Ασλάνογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ